Miksi puhelin vaihdetaan uuteen?

Paremmat ominaisuudet, huonontunut akun kesto, kaveri suositteli... Kysyimme hiljattain 400:lta suomalaiselta yleisimpiä syitä uuden puhelimen hankkimiseen.

Ylivoimaisesti yleisimmät syyt puhelimen vaihtoon ovat tarve uusille paremmille ominaisuuksille (60% vastanneista) tai vanhan luurin rikkoontuminen (48%). Älypuhelimet kehittyvät huimaa vauhtia, ja kaksikin vuotta vanhan mallin ominaisuudet saattavat tuntua vanhanaikaisilta. Puhelimen rikkoontuminen taas on luonnollinen syy uuden luurin hankintaan. Puhelin kannattaakin suojata asiaankuuluvilla suojuksilla, jotta esimerkiksi näyttö pysyy ehjänä vähän pitempään. Täältä voit muuten lukea lisää aiheesta.

Spesifimmistä puhelimen ominaisuuksista esiin nousivat näytön koko sekä akun kesto. Jopa 34% kyselyyn vastanneista kertoi näytön koon olevan merkittävä syy uuden puhelimen ostoon ja 31% mielestä parempi akun kesto on oiva syy luurin päivittämiseen.

24% vastanneista sanoi valmistajan uusimman mallin hommaamisen oston syyksi. Eri älypuhelinvalmistajilla onkin useita vannoutuneita käyttäjiä: monet Samsung- tai Apple-käyttäjät luottavat vain jo valmiiksi tuttuun ja hyväksi todettuun luuriin. Myös tarjoukset ja mainokset houkuttavat ihmisiä uuden puhelimen ostoon ja 30% vastanneista kertoikin sen olevan merkittävä syy ostokiinnostuksen heräämiseen.

Oli syysi uuden puhelimen hankintaan mikä tahansa, meillä DNA:lla luurin vaihto onnistuu helposti Vaihtohyvityksen kautta. Tuomalla vanhan ehjän puhelimesi meille saat siitä 20-414 euron hyvityksen uutta laitetta ostaessasi. Uudet laitteet saat myös aina meiltä laajennetulla kolmen vuoden takuulla, joten oston jälkeen ei ihan heti tarvitse huolehtia uuden puhelimen hommaamista.

Mikä on sinulle tärkein syy uuden puhelimen hommaamiseen? Jaa se kommenteissa! Jos olet muuten vaihtamassa puhelinta mistä tahansa syystä, kannattaa vilkuilla nämä DNA:n marraskuun myydyimmät puhelimet.

  1. Honor 7
  2. Samsung Galaxy J5 (2016)
  3. Honor 7 Lite
  4. Honor 8
  5. Apple iPhone 7
  6. Samsung Galaxy A3 (2016)
  7. Apple iPhone 5S
  8. Huawei P8 Lite
  9. Samsung Galaxy S6
  10. Apple iPhone 6

Avainsanat:

puhelimet

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!