Meditoi itsesi iloiseksi

Tahtoisitko paremman keskittymiskyvyn, stressittömämmän elämän tai ylipäätään positiivisemman olon itsesi kanssa? Saatat päästä kyseisiin tavoitteisiin meditaation avulla. Meditaatiosovelluksia voit käyttää melkeinpä missä vain: hyödynnä vaikka tylsä bussimatka tai pidä töissä pieni paussi.

Aloittelijan on helppo päästä meditoinnin makuun Mindfulness App Leena Pennanen -sovelluksella. Sovelluksen lyhyimmät meditaatiot ovat kolmen minuutin pituisia - ajanpuute on siis huono tekosyy olla kokeilematta meditaatiota. Lisäksi kokeneemmalle meditoijalle löytyy pidempiä ja vaativampia harjoituksia. Jo sovelluksen hempeä värimaailma ja selkeä käyttöliittymä rauhoittavat mieltä.

Englanninkieltä taitavalle mainio vaihtoehto on Headspace. Matkan omaan minuuteen voi aloittaa kymmenen päivän ohjelmalla, jossa joka päivälle on korvamerkitty kymmenen minuutin meditaatio. Hengitysohjeet ja mielikuvat tehostavat meditaation vaikutusta. Headspace tarjoaa mielenrauhan lisäksi silmänruokaa: hauskasti animoidut ohjevideot ja pirteät grafiikat ovat jo itsessään omiaan vähentämään stressiä. Sovelluksesta löytyy myös pelillisyyttä: kaverit voi kutsua mukaan ja matkata sitten yhdessä kohti sisäistä tyyneyttä.

Buddhify - mindfulness to go tarjoaa nimensä mukaisesti erilaisiin hetkiin räätälöityjä meditaatioita. Voit valita sovelluksen onnenpyörästä ensin tilanteen, ja sitten tilanteeseen sopivan meditaation. Sovelluksesta on apua, jos et vaikkapa saa unta, tahdot herätä meditaation tahdissa, tunnet itsesi stressaantuneeksi tai käsittelet vaikeita tunteita.

Joskus on kuitenkin hyvä rentoutua ihan perinteisellä tavalla. Jätä puhelin sivuun, ja ole vain itsesi kanssa. Lähde metsään kävelylle tai vain kuuntele hiljaisuutta. Rentouttavia meditaatiohetkiä!


Lataa Mindfulness App Leena Pennanen: iOS:lleAndroidille

Lataa Headspace: iOS:lleAndroidille 

Lataa Buddhify - mindfulness to go: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

sovellukset hyvinvointi

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit