Lukusovellukset pitävät kirjaston mukanasi missä ikinä kuljetkin

Saitko tabletin joululahjaksi ja nyt mietit, mitä kaikkea sillä voikaan tehdä? Lukutoukalle tabletti muuttuu kirjastoksi käden käänteessä. Ensin tabletille tulee asentaa e-kirjojen lukemiseen tarkoitettu lukusovellus. Esimerkiksi Suomalaisen Kirjakaupan suosittelema lukusovellus on Bluefire Reader, jonka saa ladattua ilmaiseksi tabletillesi.

Kindle on alunperin yksi tunnetuimpia varta vasten e-kirjojen lukemiseen tarkoitettuja elektronista mustetta käyttäviä lukulaitteita. Nykyisin Kindle on lisäksi lukusovellus, jossa on mahdollista myös ostaa kirjoja. Kindle-sovellus on ladattavissa App Storesta ja Google Play -kaupasta.

E-kirjoja on mahdollista ostaa ja lainata. Muun muassa  Elibris ja Suomalaisen Kirjakaupan verkkokauppa mahdollistavat kotimaisen ja ulkomaisen e-kirjallisuuden ostamisen. Valtakunnallinen eKirjasto kerää yhteen yleisten kirjastojen e-aineiston. Osa aineistosta on vapaasti luettavissa olevaa verkkoaineistoa ja osan lukemiseen tarvitsee kirjastokortin ja siihen liittyvän PIN-koodin. E-kirja on luettavissa tietokoneella tai mobiililaitteella niin pitkään, kun laina-aika on voimassa.

Kirjoja on saatavilla myös niitä ilmaiseksi tarjoavista sovelluksista. Wattpad - Free Books & Stories ja iOS-laitteilla Free Books ovat sovelluksia, jotka tarjoavat sekä klassikoita että tuntemattomampiakin teoksia luettavaksi ilmaiseksi.

Readberry tarjoaa kirjoja ja artikkeleita luettavaksi sekä mahdollisuuden keskustella niistä. Palvelu toimii internetselaimessa, joten erillisiä sovelluksia ei tarvitse ladata, vaan kirjat ovat luettavissa millä tahansa laitteella, jossa on internetselain ja internetyhteys. Kirjojen lukeminen Readberryssa on maksullista, mutta kirjoista keskustelu on kaikille ilmaista - myös kirjojen paperiversioita lukeville.


Lataa Bluefire Reader: iOS:lle, Androidille

Lataa Kindle: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Wattpad: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Free Books: iOS:lle

Avainsanat:

viihde sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!