Lakkasiko WhatsApp toimimasta?

Uusi vuosi, uusi puhelin? Monelle suomalaiselle tämä voi olla pian todellisuutta.

Vuoden vaihde toi nimittäin joillekin mukanaan ikävän yllätyksen, kun WhatsApp lakkasi toimimasta osassa vanhemmista puhelinmalleista. Kyse ei ole ainoastaan väliaikaisesta bugista, vaan suosittu viestisovellus lopetti tukensa pysyvästi useammalle vanhemmalle järjestelmälle.

Täysi yllätys tämä ei kuitenkaan ollut, sillä WhatsApp on jo aiemmin lakannut tukemasta vanhoja puhelimia ja käyttöjärjestelmiä, ja ohjelman sivuilla onkin tiedotettu asiasta. WhatsApp perustelee muutosta sillä, että nämä mallit ja käyttöjärjestelmät eivät tarjoa riittäviä mahdollisuuksia sovelluksen toimintojen lisäämiseen tulevaisuudessa. WhatsApp onkin päivittänyt sovellustaan ahkerasti viime aikoina, tuoden muun muassa käyttäjille mahdollisuuden poistaa lähettämiään viestejä.

Moni käyttäjä ei kuitenkaan ollut tietoinen puhelimensa vanhentumisesta, ja joutuu nyt tekemään päätöksen WhatsAppin käytön ja uuden puhelimen välillä. Vuoden 2018 myötä WhatsApp ei enää toimi seuraavilla laitteilla ja käyttöjärjestelmillä:

  • BlackBerry OS ja BlackBerry 10
  • Windows Phone 8.0 ja vanhemmat versiot

Kuinka jatkossa?

Seuraava käyttöjärjestelmä, jonka WhatsApp on ilmoittanut käyvän vanhaksi sovelluksen käyttöön, on Nokia S40. Se käsittää joukon Asha- ja Vertu-puhelimia, sekä useita vanhempia peruspuhelimia. Nokia S40:llä on armonaikaa vielä vuoden 2018 loppuun saakka.

Myös Android 2.3.7 ja siitä vanhempien versioiden tuen on ilmoitettu vanhenevan. Tähän on kuitenkin vielä aikaa varautua, sillä muutoksen kerrotaan tapahtuvan vasta 1. helmikuuta 2020 jälkeen.

WhatsApp varoittaa, että sovellusta ei kuitenkaan kehitetä enää aktiivisesti näille käyttöjärjestelmille, ja jotkin toiminnot saattavat tämän vuoksi lakata yllättäen toimimasta. Jos sinulla on käytössäsi joku näistä järjestelmistä, kannattaa harkita päivittämistä uudempaan versioon. Androidilla tämä tarkoittaa Android 4.0 tai uudempaa, iPhonella iOS 7 tai uudempaa ja Windows Phonella käyttöjärjestelmäversiota 8.1 tai uudempaa.

Jos puhelimesi on jo iäkäs, eikä vanhentumisen pelkääminen suosikkisovellustesi osalta enää innosta, kannattaa tähyillä DNA:n alennusmyynteihin, jotka käyvät juuri nyt vuodenvaihteen jälkeen kuumimmillaan. Tämä onkin hyvä hetki päivittää vanhentunut puhelimesi uuteen edullisesti, rahan arvoisin eduin.

Avainsanat:

puhelimet laitteet iOS Android sovellukset

Kommentit (1)

Hämmillään
27.01.2020 10:23
Terve minulla on honor 8 32 g puhelin noin kaksivuotta vanha android 7 eikä tässä kohta toimi enään watsapp sovellus?