Korvaa tilisiirtoja MobilePaylla ja Pivolla

Mobiililaitteella maksaminen tulee koko ajan suositummaksi ja suositummaksi. Älyluurilla voi jo maksaa esimerkiksi pikaruokaloissa ja varsinkin rahan lähettäminen puhelinumerolla ovat kätevöittäneet rahan siirtämistä kaverille verrattuna esimerkiksi perinteisiin tilisiirtoihin. Danske Bankin MobilePay on yksi suosituimmista mobiilimaksamisen välineistä, ja sen vanaveteen on myös hiljattain lähtenyt OP:n Pivo-sovellus uudella ominaisuudellaan, joka mahdollistaa rahan lähettämisen viestillä.

Puhelinnumeroon perustuva rahan lähetys on periaatteeltaan yksinkertaista. Rahaa toiselle lähettääkseen täytyy vain löytyä vastaanottajan puhelinnumero ja vastaanottajan täytyy olla rekisteröitynyt palveluun, jossa rahaa lähetetään. Rahaa voi myös pyytää kaverilta, jolloin maksu hoituu kätevästi toisen hyväksyessä pyynnön. Helppoutensa johdosta kyseiset rahalähetykset ovat viime aikoina löytäneet paikkansa esimerkiksi ravintolalaskujen kätevinä puolittajina. Näkeepä kirpputoreillakin nykyään useiden myyntipöytien vieressä kyltin, jossa ilmoitetaan, että ostokset voi maksaa myös MobilePayta käyttäen.

MobilePay vs. Pivo - idea sama, ominaisuuksissa eroja

MobilePay onkin jo onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa palveluna rahaviestittelyyn. Minkälainen on sitten tulokas saralla, Pivo? OP:n sovellushan on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta tähän asti se on tarjonnut esimerkiksi työkaluja rahankäytön hallintaan ja lähimaksamisen puhelimen NFC-sirua hyödyntäen

Itse viestien lähettäminen sovelluksissa on pitkälti identtistä. Molemmissa valitaan samalla tavalla summa sekä vastaanottaja ja tämän jälkeen rahat ovat valmiina lähetettäviksi. Viestiin voi rahasumman lisäksi liittää tekstiä tai kuvan. Sovelluksien suurin ero tuleekin vastaan niiden ominaisuuksia tarkastellessa. Siinä missä Pivo tarjoaa mahdollisuuden myös NFC-maksamiseen ja henkilökohtaiseen budjetointiin, toimii MobilePay vain rahan lähettämiseen. Yksi suurimmista eroista palveluissa myös on, etteivät ne ole toistensa kanssa yhteensopivia. Eli viestit Pivosta MobilePayhin tai toisinpäin eivät onnistu.

MobilePay on vielä toistaiseksi käytetympi sovellus tarkoitukseen, mutta Pivosta muine hyödyllisine ominaisuuksineen on sille varmasti kovaksi haastajaksi. Loppujen lopuksi suosituimmaksi muodostunee palvelu, joka viehättää käyttäjiään yksinkertaisuudella - onhan koko rahan puhelinumeroon perustuvan lähettämisen konseptin takana ajatus normaalisti tilisiirrolla hoidettujen maksujen suorittamisen helpottamisesta.

Lataa MobilePay iOS:ille ja Androidille

Lataa Pivo iOS:ille ja Androidille

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit (1)

Kyl
30.09.2019 01:41
Jee. Pivosta pois koko numero maksu.. Sekottaa liikaa, aivan eri sovellus ja nyt niitä on kaksi sitten sekaisin köytössä...