Kolme syytä ottaa maksullinen virustorjuntaohjelma  

Miksi maksaa virustorjuntaohjelmasta, kun niitä on maksuttomiakin? Hyvä kysymys, joka on esitetty jo niin monta kertaa! Tässä kolme ajankohtaista perustelua F-Securen tietoturva-asiantuntijalta.  

1. Ominaisuudet ja monipuolisuus  

Usein ilmaiset virustorjuntaohjelmat tarjoavat virustorjunnan ja -skannauksen. Maksuttomat virustorjuntaohjelmat voivat havaita ja poistaa viruksia, mutta niiden ominaisuudet voivat olla rajoitettuja verrattuna maksullisiin vaihtoehtoihin. Usein ilmaiset palvelut toimivat vain rajoitetusti joillakin käyttöjärjestelmillä tai laitteilla.  

”Usein ei tulla ajatelleeksi, että nykyajan tietoturva on paljon muutakin kuin virusturva. Pelkkä virusturva ei takaa kattavaa turvaa. Netissä tapahtuvat huijaukset eivät perustu viruksiin, vaan niissä ihmisten rahoja ja henkilökohtaisia tietoja voidaan viedä ilman, että käyttäjän laitteelle asennetaan mitään haitallista. Parhaimmissa maksullisissa tietoturvapalveluissa estetään käyttäjän päätyminen tällaisille huijaussivustoille. Myös viruksilta suojautumiseen käytetään tavallista kehittyneempiä menetelmiä.”, sanoo Jussi Koskinen F-Securelta. 

DNA Digiturva sisältää virustorjunnan lisäksi mm. suojatun VPN-yhteyden, verkkopankkiyhteyden ja identiteetin suojauksen, helpotusta salasanojen käyttämiseen sekä työkaluja lasten ruutuajan hallintaan. 

2. Helppo asennus ja hallinta 

Maksullisen palvelun helppoon asennukseen ja hallintaan on yleensä panostettu ilmaista virustorjuntapalvelua enemmän. Maksullisen palvelun voi asentaa tarvittaessa myös useampiin laitteisiin ja yleisimpiin käyttöjärjestelmiin. Usein valittavana on erilaisia lisenssikokoja, joten palvelusta voi valita juuri omaan käyttöön sopivan version ja hinnan.  

“DNA:lle kehittämämme DNA Digiturva on kattava tietoturvapalvelu, joka toimii eri käyttöliittymillä ja laitteilla. Se antaa kattavan suojan ja työkaluja tietoturvan hallintaan niin Windows- ja Mac-tietokoneille kuin Android- ja iOS-laitteillekin. Kaikki palvelun ominaisuudet sijaitsevat yhdessä ja samassa DNA Digiturva  -sovelluksessa, helposti hallinnoitavissa. Kattavien ominaisuuksien lisäksi helppous on ollut palvelun kehittämisessä yksi ydinasioista”, Koskinen jatkaa. 

3. Ohjeet ja apu pulmatilanteessa  

Ilmaiset ohjelmat tarjoavat usein vain rajoitetun tai olemattoman asiakastuen silloin, kun haluaisi apua joko palvelun ominaisuuksien tai rajoitusten ymmärtämiseen, ohjeita palvelun käyttöönottoon tai selkeät suomenkieliset käyttöohjeet. Maksullisten palvelujen tarjoaja haluaa, että asiakkaat saavat täyden hyödyn irti palvelustaan ja ovat valmiita auttamaan silloin, kun apu on tarpeen.   
  
Mietityttääkö tietoturva? Lue lisää DNA Digiturvasta nettisivuiltamme tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme.  

Avainsanat:

Tietoturvallisia yhteyksiä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

11/2023 Jussi Tolvanen

Haluatko luoda loistavan asiakaskokemuksen ja rakentaa pitkäjänteistä kilpailuetua? Jos kyllä, niin aloita henkilöstökokemuksesta

10/2023 Niina Metsälä

Parhaat ratkaisut luodaan asiakkaiden kanssa yhdessä

10/2023 Artikkelien toimitus

Tässä espoolaisessa koulussa älylaitteet ovat renki, eivät isäntä – ja siksi niitä ei ole tarpeen kieltää

10/2023 DNA Apuri

DNA Apuri vinkkaa: 5 apuvälinettä puhelimen puhdistukseen