Kännykkä on kova kakkoskuski

Tuossa nököttää auto ja kädessäsi on kännykkä. Onkohan niillä mitään yhteistä elämää? On. Paljonkin. Olipa alla tuliterä kilometrinnielijä tai vanha ja arvokas maantieratsu, on käytössäsi useita sovelluksia huviksi ja hyödyksi.

Ajaminen ja sulosävelet ovat tunnetusti lyömätön parivaljakko. Deezer-musiikkipalvelu laittaa musan raikaamaan poppivehkeistä Bluetoothin tai johdon avulla.

Musiikin kuuntelun vastapainoksi voit uppoutua äänikirjojen kuunteluun. Alati kasvavan teosvalikoiman ansiosta köröttelystäsi tulee kerrassaan kivaa ja saatatpa oppia jotain uuttakin. Testaa äänikirjojen lataamiseen esimerkiksi Adlibris Digi -sovellusta tai HelMet-kirjaston e-kirjapalvelua.

Kännykkä toimii myös kärsivällisenä kartanlukijana. Waze-sovelluksessa yhdistyvät navigointi- ja liikennetiedot sekä sosiaalisen median reaaliaikaisuus: lue muiden tiellä liikkuvien viestejä tai lähetä omat havaintosi ruuhkista tai muusta mielenkiintoisesta. Yhtäkkiä yksityisautoilu muuttuukin sosiaaliseksi autoiluksi.

Joskus autokin murjottaa ja jättää tien poskeen. AutoMopus-sovelluksen voisi aateloida teiden ritariksi, sillä siitä löydät lähellä olevat korjaamot sekä reittisi varrella olevat edullisinta polttoainetta myyvät huoltoasemat.  Paukkupakkasilla puolestaan saat lämpimästi kiitellä Webaston Thermo Call -sovellusta. Pari painallusta kännykästäsi ja auto lämpiää. Hyvästi ikkunoiden skrapaaminen!

Jos kulkupelisi on vanhempaa sorttia ja vailla mahdollisuutta Bluetooth-yhteyteen tai johdolla linkitykseen, investoi kännykkätelineeseen. Tämän jälkeen lataat Car Dashdroid -sovelluksen, jonka selkeiden painikkeiden alta löydät niin lempimusiikkisi, navigointitoiminnot kuin äänikomennotkin.

Aloita siis autoilun uusi aikakausi ja ota luurista kaikki hyöty irti. Muista kuitenkin hoitaa asennukset ja asetukset ennen liikkeelle lähtöä, ajon aikana luuria ei tule räplätä. Kivoja kilometrejä!

 

Lataa Deezer: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Lataa Adlibris Digi: iOS:lle

Lataa Waze: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Lataa AutoMopus: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Lataa Thermo Call: iOS:lle, Androidille, Windows Phonelle

Lataa Car Dashdroid: Androidille

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!