Kaikki irti videokuvasta

Videon kuvaaminen älypuhelimilla on tehty todella helpoksi. Usein kuvatut videot kuitenkin päätyvät vain kamerarullan syövereihin muistin tukkeeksi. Joskus harvoin tekemisen puutteessa saattaa sitten unohtua selailemaan omia kuva-arkistojaan ja sattumalta löytää jo unohtuneet videot.

Videokuvasta saa paljon enemmän irti kuin pelkästä still-kuvasta, se on selvää. Miten siis voisi käyttää videokuvaa tehokkaammin tai paremmin? Nappaa tästä vinkit:
 
1. Kuvaa videota, joka ei tarvitse suurempaa muokkaamista
 
Mitä paremmin keskittyy kuvaushetkellä, sitä parempaa jälkeä tulee. Kun videoita ei tarvitse ryhtyä muokkaamaan sen suuremmin kuin että lisää yhden filtterin ja vaikka biisin taustalle, on pienempi kynnys julkaista videot tai tallentaa ne miellyttävässä muodossa myöhempää katselua varten.
 
2. Anna puhelimen tehdä videoeditointi puolestasi
 
Epämääräisistä lyhyistä videopätkistäsi saattaisi kestää lyhyt ikuisuus itse editoida julkaisu tai tallennuskelpoinen video. Esimerkiksi Google Valokuvat tekee automaattisesti videoita esimerkiksi sinne tallennetuista lomamatkan kuvista ja videopätkistä. Halutessasi voit vielä jälkeenpäin muokata videota tai julkaista sellaisenaan. Tästä voit ladata Google Valokuvat -sovelluksen iOS:lle tai Google Kuvat Androidille.
 
3. Pienikin liike riittää tuomaan tunnelmaa
 
Ei tarvitse kuvata monen minuutin lyhytelokuvaa voidakseen tallenteilla tunnelmaa. Pienikin liike tuo suuren eron pelkkään valokuvaan. Raskaiden videoiden sijaan somessa tilaa valtaavat modernit videon muodot kuten Boomerangit ja GIFit. Myös esimerkiksi Applen puhelimiin on tavallisten kuvien sijaan tullut Live-kuvaominaisuus. Live-kuvat tallentavat 1,5 sekunnin videopätkän sekä ennen että jälkeen varsinaisen kuvan. Jos Live-kuvia yrittää sellaisenaan julkaista ne muuttuvat tavallisiksi still-kuviksi, mutta esimerkiksi Googlen Motion Stills -sovelluksella live-kuvat voi muuttaa GIFeiksi tai videoiksi.
 
4. Siirrä videot nopeasti muualle säilöön
 
Videot ovat raskaita tiedostoja tallentaa. Ne saavat puhelimen muistin täyttymään salakavalan nopeasti ja mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, kun et pysty ottamaan enää kuvia tallennustilan täytyttyä. Videot kannattaakin mitä pikimmiten siirtää säilöön esimerkiksi pilvipalveluun
 
5. Lisää vain ääni​
 
Lähes kaikissa videonmuokkaussovelluksissa on mahdollista lisätä videon päälle musiikkia tai muuta ääntä. Kiva musiikki voi vahvistaa videosi tunnelmaa ja peittää samalla epämääräisen hälyn. Muista kuitenkin, että videota julkaistessa musiikin käytössä on tarkat tekijänoikeusrajoitteet!

Avainsanat:

viihde kuvaaminen Kohokohtien kuvaamista

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

1/2023 Artikkelien toimitus

Sannan perheessä on kolme ADHD-diagnoosia –”Ennen kesäreissut saattoivat venyä monella päivällä”

1/2023 Artikkelien toimitus

Miten suurperheen arjen saa pyörimään syrjäseudulla? Muistilapuilla ja huumorilla.

1/2023 Elina Syrjänen

DNA:n taloyhtiösopimuksesta hyötyvät kaikki

11/2022 Ville Halonen

DNA oli mukana maailman suurimmassa etä-TET-jaksossa – linjoilla yli 6 000 uteliasta nuorta

DNA oli mukana palvelualojen TET-päivässä torstaina, 24. marraskuuta.