Hyvässä säilössä pilvessä

Kun tiedostoihin pitäisi päästä käsiksi nyt heti samantien, laitteella kuin laitteella, kannattaa käyttöön ottaa pilvipalvelu. Samalla varmistetaan, ettei tärkeät tiedot pääse katoamaan vaikka laite hajoaisi tai häviäisi. Tässä muutama vaihtoehto tärkeiden tietojen säilömiseksi.

Dropbox

Yksi perinteisimpiin laskettavista tiedostonjakoon käytettävistä palveluista on Dropbox. Sitä käytetään niin tietokoneilla kuin mobiilissakin. Mobiilisovellus on ilmainen ja Dropboxiin voi säilöä tiedostot kahteen gigaan asti ilmaiseksi. Kuukausimaksulla tilaa saa jo enemmän. Dropbox on myös käytännöllinen yrityksien keskuudessa ja kätevä varsinkin suuria tiedostoja jakaessa, kun kaverille voi antaa linkin tiedostoon.

Mobiilissa Dropbox on helppokäyttöinen. Voit ladata sinne tiedostoja suoraan puhelimeltasi ja voit selata jo olemassa olevia kansioita kätevästi. Myös tiedostojen lataaminen puhelimeesi onnistuu mutkitta. Voit jopa vaihtaa näkyvyysasetuksia suoraan mobiilissa. Myös Office ohjelmien tiedostot aukeavat.

Drive

Drive kuuluu Googlen palveluihin ja toimii parhaiten Googlen omien tunnuksien kanssa. Se on erittäin kätevä yritysten yhteiseen käyttöön tiedostonjaossa, kun kaikille yrityksen työntekijöille voidaan antaa pääsy sovittuihin kansioihin. Sovellus on ilmainen kaikille Google-tilin omistaville aina 15 gigaan asti.

Mobiilipalvelu toimii hyvin ja Google Doc -tiedostoja pystyy selaamaan ja muokkaamaan suoraan puhelimesta. Isojen excel-tiedostojen pyörittäminen käy tosin helposti epäkäytännölliseksi mobiilissa. Microsoft Office -ohjelmilla luotujen tiedostojen muokkaamiseen tarvitaan oma sovelluksensa, mutta niiden katselu onnistuu, vaikkakin lataus onkin aika hidasta. Tärkeimmät tiedostot voit merkata tähdellä, jotta ne löytyvät mobiilissakin nopeasti. Myös kansioiden jakoasetukset hoituvat kätevästi mobiilissa.

Flickr

Flickr on kuvien ja videoiden jakamiseen keskittynyt palvelu. Sitä käyttävät varsinkin valokuvaajat, jotka haluavat jakaa hienoja kuviaan ja upeita hetkiään korkealla resoluutiolla muiden katsottavaksi. Flickr on vahvasti yhteisöllinen palvelu, jossa valokuvia ja videoita voidaan jakaa omille Flickr-kontakteille. Palvelu toimii hyvänä digitaalisena valokuva-albumina, jonka kautta on mahdollista tilata myös paperikuvia sekä kuvakirjoja.

Palvelu tarjoaa käyttäjilleen yhden teratavun verran tilaa tiedostojen jakamista ja säilömistä varten. Yksityisyysasetukset voidaan asettaa kaikille kuville tai  yksilöidä kuvakohtaisesti. Flickr sopii myös niille, jotka pitävät Instagramin kaltaisista palveluista, mutta nauttivat parempilaatuisista kuvista.

Lataa Dropbox: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Google Drive: iOS:lleAndroidille

Lataa Flickr iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

palvelut vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!