I Can’t Wake Up! on aivojumppaa tarjoava herätyskello

Kuulostavatko pommiin nukkumiset tai aamuiset tunnin mittaiset torkutussessiot tutuilta? Syksyn pimetessä vällyjen välistä nouseminen aamuisin käy aina vain hankalammaksi, eikä puhelimen tutusta herätysäänestäkään tunnu olemaan avaamaan kiinni muurautuneita silmiä. I Can’t Wake Up! on herätyskellosovellus, joka pakottaa käyttäjän ratkaisemaan aivopähkinän ennen herätysäänen sulkemista tai torkun asettamista. Perinteinen torkutus yhdellä painalluksella ei siis tällä sovelluksella onnistu. Päätimme tarkastaa, onko I Can’t Wake Upista tokkuraisten syysaamujen pelastajaksi.

Monia vaihtoehtoja heräämiseen

Sovelluksella herätyksen asettaminen on yksinkertaista: ensin valitaan päivä ja herätyksen kellonaika. Tämän jälkeen pääsee valitsemaan aivopähkinän, joka tulee ratkaistavaksi herätyksen soidessa. Sovelluksen ilmaisessa versiossa valittavana on matemaattisia ongelmia tai muistipeli. Jos haluaa laajemman valikoiman herätyspulmia, on I Can’t Wake Upin maksullisessa versiossa kahdeksan erilaista ongelmatyyppiä. Tehtävän vaikeustaso määrittetään helpoksi, keskivaikeaksi tai vaikeaksi ja herätyksen ääni valitaan enemmän tai vähemmän ärsyttävien vaihtoehtojen joukosta. Sovelluksen omat pirinät onnistuu vaihtaamaan myös oman puhelimen muistissa oleviin kappaleisiin.

Raju, mutta toimiva herätys

Entäs se itse herääminen sitten? I Can’t Wake Up oli asetettu herättämään eräänä harmaana syyskuisena aamuna kello 6.45. Testaus toteutettiin valitsemalla herätysääneksi sovelluksen tarjoama “Annoying”-niminen kipale ja asettamalla aivopähkinäksi matemaattinen ongelma hankalimmalla vaikeustasolla. Varttia vaille seitsemältä aamulla puhelimesta alkoi kuulua vanhan kellonradion herätysääntä muistuttava vaimea tuuttaus, joka kuitenkin voimistui koko ajan lopulta jopa ärsyttäviin mittoihin.

Matemaattista ongelmaa ratkaisemaan siis! Sovellus esitti aamupöpperöisille silmille neljä matemaattista ongelmaa, jotka olivat tasoa (10 x 8) + (8 x 13) = ?. Aamutuimaan näiden kohtuu yksinkertaisten päässälaskujen suorittaminen oli yllättävän vaikeaa ja kovaäänistä tuuttausta saikin kuunnella muutaman tovin ennen kuin kaikki laskut oli saanut ratkaistua. Tämän jälkeen sovellus antoi vaihtoehdoksi joko herätyksen poistaminen tai torkutuksen. Lisäunille ei tosin ollut enää tarvetta, pari minuuttia armotonta kelloradion ääntä riitti aivan hyvin herätykseksi.

Lopputuloksena voi sanoa, että heräämisongelmien kanssa painiville I Can’t Wake Upista on varmasti suurta apua. Pieni aivojumppa heti aamutuimaan sai mielen jopa yllättävän virkeäksi. Vinkkinä kuitenkin, että Annoying-herätysäänen valitseminen ei välttämättä ole se kaikkein fiksuin vaihtoehto - sen verran hermoja raastava kyseinen ääni on. Jos mobiiliteknologian käyttö unitarkoituksiin kiinnostaa enemmänkin, löydät täältä unitutkija Timo Partosen vinkkejä hyvän unen ja mobiiliteknologian yhdistämiseen.

 

Lataa I can’t wake up iOS:ille ja Androidille.

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!