Huawei Watch - tyylikästä älyä ranteeseen

Puettavan teknologian on puhuttu olevan mobiilimarkkinoiden uusi aluevaltaus ja älykellot ovat siitä paras esimerkki. Kuitenkin vasta pieni porukka on varustanut ranteensa tällä uudella teknologialla.

Teknologiaa tyylikkäämmin

Älykellojen eräs etu on se, että ranteeseen tulevien ilmoitusten ansiosta ei tarvitse aina kaivaa puhelinta esille. Kun puhelimen ottaa esiin sitä helposti tulee ajauduttua tekemään sillä kaikkea muutakin kuin mitä alunperin ryhtyi tekemään. Älykellosta puolestaan voi helposti ja nopeasti katsoa, vaatiiko esimerkiksi saamasi viesti välitöntä reagointia vai voitko jättää kännykän näpräämisen myöhemmälle ja keskittyä sen sijaan ympärilläsi oleviin ihmisiin.

Huawei on tuonut markkinoille klassisten rannekellojen tyyliä mukailevan Huawei Watch -älykellon. Sen kokoympyränäyttöä suojaa naarmuuntumista estävä safiirikristallilasi ja kellon “koneisto” on päällystetty ruostumattomalla teräksellä. Musta nahkaranneke viimeistelee klassisen ulkoasun. Älykellon terävälle pyöreälle näytölle voi lisäksi valita omaan tyyliin parhaiten sopivan kellotaulun monista eri vaihtoehdoista.

Mitä löytyy ulkokuoren alta?

Suuren kontrastisuhteen ansiosta kellon näyttö näkyy kirkkaassakin valossa eli vaikka ulkona aurinkoisena päivänä. Näytössä ei tosin ole automaattista kirkkauden säätöä, joten esimerkiksi ulkona asetettu kirkkaus saattaakin olla liian suuri sisätiloihin. Huawei lupaa kellon akunkestoksi 1,5 päivää, mutta esimerkiksi näytön jatkuva pitäminen täydellä kirkkaudella voi lyhentää sitä. Onneksi Huawei Watchin saa tosin ladattua nopeasti taas pelikuntoon - 45 minuuttia lataustelakalla ja akku on lähes täysi.

Android Wear -käyttöjärjestelmällä toimiva Huawei Watch on yhteensopiva Android-puhelimien lisäksi myös iOS-laitteiden kanssa. Yhteensopivuus iOS-puhelimien kanssa on kuitenkin rajallinen - kelloon voi saada ilmoituksia mutta puhelimen käyttäminen, esimerkiksi viesteihin vastaaminen, ei onnistu Huawei Watchin välityksellä.

Älyä moneen lähtöön

Huawei Watch on kiva lisä vaikka kaupunkilomalla. Kello mittaa päivittäin askeleesi, poltetut kalorit sekä monestiko nouset seisomaan päivän aikana. Huawei Watch mittaa myös sykkeesi, ei tosin automaattisesti ja jatkuvasti taustalla vaan sovellukseen täytyy erikseen mennä, jos haluat nähdä sykkeesi. Nämä ovat siis ominaisuuksia, joihin pääsee käsiksi älykelloon esiladatuilla sovelluksilla, mutta halutessasi voit laajentaa kellon käyttötarkoituksia lataamalla lisää sovelluksia jatkuvasti kasvavasta Android Wear -sovellusvalikoiomasta.


Ostamalla Huawei P9 Plus -puhelimen saat Huawei Watch -älykellon (arvo 399 €) kaupan päälle.

Löytyykö jo hyvä puhelin? Täältä ostat sen kaveriksi Huawei Watchin.

Avainsanat:

Android Huawei

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!