Help.some on sovellus nuoren tueksi ja turvaksi

Lasten ja nuorten elämään liittyy paljon iloa ja kivoja kokemuksia, mutta joskus voi myös tulla vastaan ongelmallisia tilanteita. Silloin on hyvä, että on mahdollisimman helppo saada tietoa ja apua erilaisiin huoliin liittyen.

Pelastakaa Lapset ry on julkaissut Help.some-sovelluksen, jonka avulla lapset ja nuoret voivat saada tietoa ja tukea huolien sekä ongelmatilanteiden selvittämiseen. Chat-palvelussa voi jutella ammattilaisen kanssa reaaliaikaisesti. Jos kuitenkin suora keskustelu ei tunnu miellyttävältä vaihtoehdolta, on myös mahdollista lähettää kysymys asiantuntijalle viiveellisen kysy-vastaa-palvelun kautta.

Koulutetut ammattilaiset voivat sovelluksen kautta auttaa esimerkiksi kiusaamis- tai häirintätapauksissa, seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyvissä tapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä tai rikoksen uhreja koskevissa asioissa. Nimimerkin takaa nuoren voi olla helpompi keskustella henkilökohtaisista huolistaan. Ongelmia pyritään myös ennaltaehkäisemään tarjoamalla kattavasti yleistietoa.

Help.some on yhteistyöhanke, jossa on Pelastakaa Lapset ry:n lisäksi ollut mukana myös Helsingin nettipoliisi sekä Rikosuhripäivystys (RIKU). Sovelluksen ylläpitoon osallistuvat myös koulutetut vapaaehtoiset.


Lataa Help.some Androidille

Avainsanat:

sovellukset some

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!