Ensiesittelyssä Huawei P9

Jänniä uutisia Lontoosta, jossa julkaistiin juuri upouusi Huawei P9 puhelin. Pääsimme tutustumaan uutuusluuriin heti julkaisun jälkeen ja purimme auki mielenkiintoisimmat yksityiskohdat.

Silmiinpistävin uudistus löytyy kameratekniikasta. Ennakkotiedot pitivät paikkansa ja hashtagilla #OO tiisatun P9:n takapuolelta löytyy kaksi 12 megapikselin kameralinssiä, toinen värillinen, toinen mustavalkoinen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi hämäräkuvaus onnistuu entistä paremmin, kun valovoimaa saadaan kahden linssin edestä. Linssit ovat Leican valmistamat ja puhelin käyttää Leican kuvatekniikkaa.

Himokuvaajia innostaa varmasti tieto, että ammattilaistilassa kuvausarvojen muuttaminen onnistuu melkein kuin järjestelmäkamerassa. Huawei P9 taitaa myös 120 fps-videokuvauksen, eli videomateriaalia voi hidastaa nelinkertaisesti. Etukamera puolestaan on varustettu kahdeksalla megapikselillä ja salamalla.

Puhelinta vauhdittaa 8-ytiminen Kirin 955 -prosessori ja akkukapasiteettiakin löytyy 3000 mAh. Merkille pantavaa on myös yhtenäinen alumiinirunko, josta edes kameralinssit eivät ulkone. Luuri on näin ollen todella ohut, vain 6,95 mm. Takakannesta löytyy lisäksi sormenjälkitunnistus, mikä tekee puhelimen arkikäytöstä miellyttävää.

5.2 tuuman Full HD -näyttö on suojattu kestävällä Gorilla-lasilla ja kuvanlaatukin on huippuluokkaa. Latausportti taas on mallia USB-type C, eli luvassa on entistäkin nopeampi pikalataus ja tiedonsiirto. Lisäplussana johdon voi tökätä puhelimeen kummin päin vain.

Kaiken kaikkiaan P9 on vakuuttava lisä Huawein tuoteperheeseen. Se soveltuu varmasti erityisesti valokuvauksesta kiinnostuneille älypuhelimen käyttäjille. 


Osta Huawei P9 omaksesi täältä.

Avainsanat:

puhelimet Huawei

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!