Clean Master siivoaa hidastelevan puhelimen

Laite kuumenee, yksikään kuva ei mahdu muistiin, sovellukset takkuilevat tai akku tyhjenee tunneissa. Monet ovat varmasti törmänneet näihin ja muihinkin ongelmiin siinä vaiheessa, kun älypuhelimella alkaa jo olla vähän ikää. Näiden takana on usein puhelimen liian täysi muisti, taustalla pyörivät ohjelmat tai jopa luuriin iskenyt haittaohjelma. Ongelmat saa onneksi korjattua helposti siivoamalla puhelimen tai tabletin erityisesti kyseiseen tarkoitukseen kehitetyillä sovelluksilla. Esittelemme tässä yhden suosituimmista “siivoussovelluksista”: Clean Masterin.

Clean Masterissa on lukuisia toimintoja, joilla jumittavan puhelimen saa toimimaan taas sutjakkaammin. Maininnan arvoisia ovat muun muassa “roskatiedostojen poisto” (junk file cleaning) ja akunsäästäjä (battery saver). Näistä kahdesta ensimmäinen poistaa tehokkaasti turhat tiedostot laitteen välimuistista ja vapauttaa tilaa muuhun käyttöön. Tämä toiminto myös nopeuttaa puhelinta huomattavasti. Akunsäästäjä taas analysoi akun käyttöä. Analysoinnin tuloksena sovellus ilmoittaa, mitkä sovellukset vievät sillä hetkellä eniten virtaa luurista. Tämän jälkeen puhelimen käyttöaikaa pystyy nostamaan kätevästi vain yhdellä painalluksella pysäyttämällä nämä turhaan virtaa imevät sovellukset. Clean Masterissa on myös tehokas virustorjunta, joka pitää laitteesi turvassa haittaohjelmilta.

Clean Masterin avulla hoidettu puhelin tai tabletti toimii varmasti taas ainakin piirun verran paremmin. iOS-käyttäjille huomiona, että sovellus on toistaiseksi saatavilla vain Android-laitteille.

Lataa Clean Master Androidille

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!