Ciao! Hola! Bonjour! Pitäisikö opetella uusi kieli?

Oletko aina halunnut oppia puhumaan ranskaa, saksaa, venäjää, espanjaa tai kenties jotain muuta kieltä? Kielten opiskelu ei ole ikinä ollut niin helppoa kuin nyt. Vaikka täydellistä syväosaamista kieltenoppimissovellukset eivät ehkä tarjoa, on niistä suuri hyöty kieltenopiskelun tukena tai ruosteeseen päässeen kielitaidon treenaamisessa. Tarjolla on paljon erilaisia sovelluksia - tässä esiteltynä muutama!

Duolingo

Duolingo on koukuttava ja pelillistetty tapa oppia kieliä. Tässä suositussa sovelluksessa kieltä opetellaan monipuolisesti kuuntelemalla, kirjoittamalla ja kääntämällä sanoja. Opiskelun voi aloittaa omalle osaamiselle sopivalta tasolta. Sovelluksessa on mahdollista myös seurata kavereita, ja verrata omaa etenemistään heihin!

Memrise

Memrise on sovellus, jossa kielen opiskelua auttavat oivaltavat ja lystikkäät kuvat. Kuvien avulla uutta tietoa yhdistetään jo tuttuihin asioihin, jolloin oppiminen tapahtuu vaivattomasti. Esimerkiksi kyrillisten aakkosten opettelu onnistuu kuvien avulla sukkelasti. Sovellus on helppokäyttöinen, ja sitä on kätevä käyttää vaikkapa bussimatkalla. 

Phrasebook

Phrasebook on tarkoitettu erityisesti puhe- ja kuuntelutaitojen parantamiseen. Kieltä opetellaan esimerkiksi nauhoittamalla omaa ääntämistä, ja vertaamalla sitä autenttiseen puheeseen. Sovelluksessa on paljon yleisiä esimerkiksi ruokailuun ja matkustamiseen liittyviä fraaseja, jotka tulevat tarpeeseen ulkomailla reissatessa. Plussaa siitä, että sovellus toimii myös ilman internet-yhteyttä!

Kokeile kuinka nopeasti saat  jutustelutaidot siihen malliin, että voit vaihtaa pari sanaa natiivipuhujan kanssa!

Lataa Duolingo: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Memrise: iOS:lleAndroidille

Lataa Phrasebook: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

sovellukset vinkit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!