Black Eye – iloa uusista kuvakulmista

Kalansilmäperspektiivi on tullut paljolti tutuksi temppuilu- ja extreme-urheiluvideoista. Kalansilmäefekti saadaan aikaan kaarevalla linssillä, jolla “näkökenttä” saadaan normaalia laajemmaksi. Laajakulma on omiaan, kun halutaan mahduttaa yhteen kuvaan mahdollisimman paljon ympärillä olevia asioita tai ihmisiä, unohtamatta sitä, että kalansilmäeftekti myös vaan näyttää hauskalta.

Black Eye on puhelimeen kiinnitettävien lisälinssien tuoteperhe, joilla saadaan puhelimen kamera taipumaan uusiin sfääreihin. Linssejä löytyy moneen eri tarkoitukseen. Esimerkiksi telelinssi sopii hyvin kaukaisempien kohteiden sekä tunnelmallisten potrettien kuvaamiseen, kun taas laajakulmalla saat kuvattua maisemia koko kauneudessaan.

Black Eye Full Frame -linssi laajentaa kamerakuvan ulottuvuuden 180 asteeseen. Linssin avulla saat ahtaassakin tilassa helposti mahtumaan kuvaan vaikka tuparien koko vieraskatraan. Eikä jalkapallojoukkueen yhteinen selfiekään ole mahdoton, koska linssin saa helposti kiinnitettyä myös etukameraan.

Luonnon pienimmistäkin ihmeistä nautiskelevat saavat varmasti paljon iloa Black Eye Makro 20x -linssistä. Sen avulla puhelimen kameralla saa tarkkoja kuvia jopa sentin etäisyydeltä. Näin lähelle on vaikea edes omin silmin päästä. Tätä linssiä käyttäessä kannattaa kuitenkin pitää huoli, ettei ole valon ja kuvattavan kohteen välissä, jos haluaa välttää häiritsevät varjot. Myös vakaasta kuvauskädestä on apua mallikelpoisen makrokuvan saamiseen.

Black Eye -linssit kiinnitetään puhelimeen klipsillä, joten puhelimen etu- ja takakameran välinen vaihtaminen on nopeaa ja helppoa. Puhelimen merkillä tai mallilla ei ole väliä – linssi toimii mainiosti lähes kaikissa puhelimissa. Joissain puhelimissa kiinnitysklipsi saattaa kuitenkin peittää salamavalon tai mikrofonin. Koska Black Eye -linssi on vain ulkoinen lisävaruste, saa siitä lisäiloa kuviin meni ne sitten omiin kokoelmiin, Instagramiin tai vaikka Snapchatiin.

Kun ei jaksa kantaa kameraa mukana kaikkialle, lisälinssi puhelimen kameraan mahdollistaa hyvien kuvien ottamisen myös erikoisemmissa ympäristöissä. Black Eye -linssi on helppo ja hauska tapa tuunata kännykkäkamerasta monikäyttöisempi.

Kalansilmä-, makro- ja telelinssit saat tietenkin DNA:lta. Hyvä vaihtoehto on Combo-paketti, jossa saat sekä laajakulma- että makrolinssin. Linssien lisäksi paketissa on mukana suojapussi ja mikrokuituliina puhdistusta varten.

 

Artikkelin kuvat Black Eye Lensin sivuilta.

Avainsanat:

lisätarvikkeet kuvaaminen

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!