Tosikokkaajalla on kauha ja kännykkä

Tosikokkaaja ei keittiöpuuhiin ala ilman älypuhelinta tai tablettia. Käytännönläheinen kuluttaja tarkastaa jo ennen reseptin pohtimista Satokausikalenteri-sovelluksen käyttääkseen hyväkseen sesongin herkullisimpia, ekologisimpia ja terveellisempia kasviksia ja hedelmiä. Satokausikalenteri auttaa myös valitsemaan juuri ne parhaat yksilöt kasviskasojen joukosta. Sovellus on maksullinen, mutta kauden kasvisten suosiminen on lompakollekin hyväksi.

Sovellusten joukosta löytyy satoja reseptipalveluita. Jos raaka-aineiden englanninkielisten nimien kääntäminen tai jenkkiläisten mittayksiköiden muuttaminen meikäläisiksi deseiksi ja grammoiksi tuntuu työläältä, kannattaa pitäytyä kotimaisissa sovelluksissa. Mainio perusapu ruuanlaittoon on vaikkapa nettisivusta sovellukseksi taipunut Kotikokki, johon on nimensä mukaan kerätty kotikokkien suomalaisia arkiruokareseptejä. Jos Satokausi vinkkasi käyttämään lanttua, voit Kotikokissa etsiä reseptit vaikkapa hakusanoilla lanttu tai lanttulaatikko.

Intohimoisemmat kokkailijoille oiva apu on Paprika, josta löytyy suomenkielinenkin versio. Paprikan avulla lataat nettisivuilta bongatut reseptit talteen ja teet niihin hyväksi havaitsemasi muutokset. Jos lanttulaatikkoa on tarkoitus tehdä isommalle seurueelle, on Paprikan avulla helppo säätää ainesmäärät sopivalle joukolle. Eikä pelkästään yhdelle illalle: kauppareissutkin vähenevät kummasti, kun suunnittelee viikon ateriat kerralla.

Hyvän ruuan kruunaa tietenkin viini. Ilmaisella Viiniopas-sovelluksella etsit sopivan pullon pöytään vaikkapa rypäleen, maan tai hinnan mukaan. Etikettien kuvat helpottavat oikean viinin löytämistä. Oletko ollut joskus punaviinihyllyllä miettimässä, että mikäs se herkullinen espanjalainen nyt olikaan..? Viinioppaaseen tallennat suosikkisi vaivatta.

Joskus se lanttulaatikko palaa kokeneemmiltakin kokeilta pohjaan ja viinikin osoittautui ällömakeaksi. Silloin voi heittää patakintaat naulaan ja luottaa ammattilaisten apuun. Älypuhelimesta Eat.fi -sovellus auki ja sopivaa ravintolaa etsimään! Sieltä löydät naapurustosi aukiolevat ruokapaikat vaikkapa hinnan tai keittiötyypin mukaan.

Bon appétit!

Lataa Satokausikalenteri: iOS:lleAndroidille

Lataa Kotikokki: iOS:lleAndroidille

Lataa Paprika: iOS:lleAndroidille

Lataa Viiniopas: iOS:lleAndroidille

Lataa Eat.fi: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!