Angry Birds 2 ei ihastuta eikä vihastuta

Alta pois risut, kävyt ja possut, vihaiset linnut ovat täällä taas. Jokunen vuosi sitten Angry Birds mania pyyhkäisi halki maailman, ja lintuhahmoilla on sittemmin tapetoitu luurit, lastenhuoneet ja leikkipuistot. Siivekkäiden ja kärsäkkäiden ikiaikainen taisto on tähän mennessä ehtinyt hakea uutta potkua niin animaatioleffa Rion kuin Star Warsin maisemistakin. Nyt tarjolla on kuitenkin ehta kakkososa.

Mutta palkitaanko odotus? Kyllä ja ei: pelin siivet kantavat, mutta jonkin verran nokan koputtamistakin löytyy. Angry Birds 2 näyttää edeltäjäänsä paremmalta ja se pyörii hieman sujuvammin. Lisäominaisuuksia on tuotu mukaan mm. uuden linnun, pidempien kenttien ja päiväkohtaisten areenahaasteiden muodossa. Lisäksi lintujen linkousjärjestyksen saa nyt päättää itse, ja voipa vaikeissa kentissä ottaa avuksi erilaisia taikojakin. Taivaalta satavat kumiankat esimerkiksi kurittavat pahempaakin pomopossua kunnolla, ja lumihiutale jäädyttää kenttien rakennelmat helpommin murrettaviksi.

Kaikki muutokset eivät kuitenkaan ole positiivisia. Kenttiin on otettu mukaan satunnaisuutta, eli possujen ja rakennelmien paikat muuttuvat eri pelikertojen välillä. Ykkösversiosta tuttu strateginen yritys-erehdys-taktiikka ei siis enää toimi. Lisäksi välillä kentän alussa saaduista linnuista ei yksinkertaisesti ole vastusta generoidulle ympäristölle. Toki kun siipiveikkojen ja maaston ominaisuudet tulevat tutummiksi, upouuttakin kenttääkin osaa lähestyä erilaisesta lintuperspektiivistä.

Eniten mielipiteitä tulee varmasti jakamaan uusi maksumalli. Angry Birds 2 on ladattaessa ilmainen, mutta nopeasti käy ilmi, että täysiverinen pelaaminen ei enää olekaan. Käytössä on kerrallaan viisi sydäntä, joiden täyttymistä täytyy odotella kellon kanssa. Sijoittamalla pelin sisäiseen valuuttaan sydämiä tosin saa käyttöön mielin määrin. Osa kentistä on lisäksi suunniteltu niin vaikeiksi, että taikojen käyttö on liki pakollista. Ilmaisia poppakonsteja saa kuitenkin käyttöön kovin vähän.

Kaiken kaikkiaan Angry Birds on ihan mukiinmenevää viihdettä. Uusi ulkokuori näyttää hyvältä, mutta ei ehkä riitä ihan korvaamaan kesken loppuneiden sydänten aiheuttamaa pelikatkoa. Kokonaisuus on kuitenkin ehtaa Rovio-laatua, ja peliä jaksaa tahkota tovin, mutta toisaalta mitään kiirettä sen pariin ei ole. Jos ulkona paistaa aurinko, raivotirppojen toisen tulemisen malttaa jättää odottamaan sateisempia säitä.

 

Lataa Angry Birds 2: iOS:lleAndroidille

Avainsanat:

pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!