Älykkääksi älypuhelimella

Candy Crush Sagakaan ei välttämättä riitä. Apuun tulee oppimissovellus Elevate, joka lupaa kehittää yksilöllisesti monia ominaisuuksia kuten oppimiskykyä, produktiivisuutta sekä jopa itseluottamusta. Suuret lupaukset pyritään lunastamaan antamalla käyttäjälle tehtäviä liittyen moniin eri osa-alueisiin, joihin lukeutuvat muun muassa lukeminen, matematiikka sekä kirjoittaminen.

Aloittaakseen näiden aivopähkinöiden tekemisen Elevaten käyttäjän on valittava ominaisuudet, joita haluaa kehittää. Tämän jälkeen täytyy vielä suorittaa noin viiden minuutin alkutesti, jonka perusteella sovellus määrittää juuri käyttäjälleen sopivia tehtäviä valituilta osa-alueilta. Lähtötason selvittyä voi valita, kuinka intensiivisesti aivojaan haluaa treenata; suorittaa voi kolme, viisi tai jopa seitsemän treeniä viikossa.

Päivittäin treenisessio vie noin 5-10 minuuttia, joten sen voi suorittaa sutjakkaasti esimerkiksi lounastauolla tai vaikkapa työmatkalla. Yhdessä sessiossa testataan kolmea osa-aluetta kerrallaan, ja niitä voi suorittaa vain yhden per päivä. Itse tehtävät olivat ainakin testaajalle sopivan haastavia ja vaativat todellista keskittymistä. Matematiikan osiossa testattiin muun muassa prosenttilaskuja, kun taas puhumisosiossa piti osata napauttaa näyttöä aina, kun sovelluksesta kuuluva ääni teki kielioppivirheen puheessaan. Myös muistia testattiin kiinnostavalla tekstillä tulivuoriin liittyen. Osa-alueiden edistymistä seurataan mittareilla, jotka näyttävät pisteiden muodossa käyttäjän kehittymiskäyrän.

 

Elevate on englanninkielinen, ja tämän takia jotkut tehtävät saattavat tuntua jopa ylitsepääsemättömän vaikeilta. Varsinkin tehtävätyyppi, jossa piti tunnistaa joukkoon kuulumaton sana kolmen täysin uuden englanninkielisen sanan joukosta, tuntui turhan vaikealta. Englanninkielisyydestä voi toki olla hyötyäkin; kielitaito sekä sanavarasto karttuvat ja esimerkiksi englannin ylioppilaskirjoitusten kanssa painiville tehtävistä on varmasti apua.

Elevate tuo mukavaa vaihtelua älylaitteen käyttöön, ja aamuinen aivotreeni tuntui oikeasti pitävän mielen vireänä myös lopun päivää. Luvattua kohotettua itseluottamusta ei vielä parin päivän testin jälkeen huomannut, mutta mukavan virkistävä vaikutus aivopähkinöiden ratkomisella ainakin oli.

 

Testaa missä kunnossa älynystyräsi ovat ja haasta vaikka kaverisi!

Lataa Candy Crush Saga: iOS:lleAndroidilleWindows Phonelle

Lataa Elevate: iOS:lleAndroidille

 

Avainsanat:

viihde sovellukset

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!