Hei, sulle on WiFi-puhelu! 5 syytä soittaa WiFin välityksellä

DNA:n 4G-verkko ulottuu jo miltei kaikkialle, muttei seuraa ulkomaille eikä aina pärjää paksuille kiviseinille, kellareille tai matalaenergiataloille. Muista silloin WiFi-puhelu – puhut sen yhtä edullisesti kuin kotimaasta soitetun puhelun, olet sitten missä päin maailmaa hyvänsä.

5 syytä soittaa WiFi-puhelu:

1. Kuuluvuus paranee, kun olet kännykkäverkon tavoittamattomissa.

WiFi-puhelut parantavat kuuluvuutta matkaviestinverkolle hankalissa kohteissa eikä sinun tarvitse perehtyä kuuluvuusalueisiin. Esimerkiksi radiosignaaleille haasteellisissa matalaenergiataloissa WiFi-puhelu kuuluu hyvin, vaikka matkaviestinverkon kuuluvuudessa olisikin haasteita. WiFi-puhelut toimivat siellä, missä on WiFi eli langaton lähiverkko. WiFi-verkkoja on kodin ja työpaikan lisäksi tyypillisesti julkisissa tiloissa kuten kauppakeskuksissa, hotelleissa, ravintoloissa sekä lento- ja rautatieasemilla.

2. Säästä kuluja

WiFi-puhelujen hinnoittelu on erittäin edullista ja selkeää: ne veloitetaan aina Suomesta soitettuina puheluina – ulkomaillakin!

WiFi-puheluiden käyttö säästää puhelukustannuksia matkaillessa, kun matkat suuntautuvat EU:n ulkopuolelle ja puhelut soitetaan Suomeen. Ulkomailta suomalaiseen kännykkäliittymään soitettava WiFi-puhelu maksaa kotimaan normaalihintaisen puhelun verran – eli esim. DNA Rajaton-liittymillä pyöreän nollan.

Ulkomaisiin numeroihin soitetut puhelut veloitetaan Suomesta soitettuina ulkomaanpuheluina.

3. WiFi-puhelu on helppo

WiFi-puhelun soittaminen on todella helppoa. Riittää, että käytössäsi on jokin DNA:n uusista liittymistä ja uudehko puhelin. WiFi-puhelut vain asetuksista päälle, niin jatkossa kaikki puhelut kulkevat automaattisesti WiFi-verkossa silloin, kun puhelimesi on WiFi-verkossa.

4. Puhelujen teknisestä laadusta ei tarvitse olla huolissaan

Tekniseltä laadultaan DNA:n WiFi-puhelut vetävät vertoja jopa matkaviestinverkon puheluille. Rätinät ja pätkimiset voi unohtaa. DNA:n handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan toteaa DNA:n lehdistötiedotteessa näin:

"Olemme laite- ja verkkolaitevalmistajien kanssa kehittäneet WiFi-puheluiden laatua ja toimintavarmuutta merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Nyt niiden taso on niin korkealla, että on oikea aika tarjota niitä asiakkaille”.

5. WiFi-puhelut soivat omasta numerostasi

WiFi-puhelut toimivat tutulla puhelinnumerollasi eikä puhelujen soittaminen edellytä minkään sovelluksen ostamista ja lataamista sovelluskaupasta. Helppoa, edullista – ja soitat aina tutusta numerosta!

WiFi-puhelut toimivat uusimmissa liittymissä ja tarvitsevat myös puhelimen tuen – vanhimmilla luureilla tai liittymillä WiFi-puhelut eivät onnistu. Katso ajantasainen lista liittymistä ja laitteista tukisivuilta.

Avainsanat:

puhelimet teknologia Teknologiaa ja tekoälyä

Kommentit (12)

Odottavan aika on pitkä
23.05.2019 00:41
Milloin tuotte VOLTEn myös yritysliittymiin?
MishkaPen
13.05.2021 01:02
спасибо интересное чтиво _________________ спасибо интересное чтиво _________________ fonbet mobil telefonlar

Näytä kokonaan

PrePaid
16.08.2019 13:11
Toimiiko wifi-puhelut myös DNA:n prepaid liittymillä? Kokeilin, niin omassa Telian prepaidissa ei toimi.
NytOikeesti
20.08.2019 14:19
Siis datapuhelut on ilmaisia. Miksi kukaan ikinä maksas tästä?
HiskiBoy
02.12.2019 03:23
On totta, että voit soittaa whatsapilla tai messengerillä tai facetimellä ilmai...
On totta, että voit soittaa whatsapilla tai messengerillä tai facetimellä ilmaiseksi, mutta soitappas johonkin vaikka kelaan tai vaikka mihin vaan yrityksee niin eipä enään toimikaan nuo meset yms. Ja jos oot paikassa missä matkapuhelin ei meinaa kuulua rakennuksen sisältä niin wifi on sisäpuolella ja saat puhelut tulemaan puhelimeen ja lähtemään puhelimesta silloinkin. Tämä myös laskee matkapuhelinverkon kuormitusta. On kyllä totta, että itekin soitan enemmän nettipuheluita, kun normi puheluita

Näytä kokonaan

HiskiBoy
02.12.2019 03:37
LISÄÄN VIELÄ TÄMÄN TELIAN SIVULTA: VoWiFi ratkaisee myös osaltaan mahdollisia k...
LISÄÄN VIELÄ TÄMÄN TELIAN SIVULTA: VoWiFi ratkaisee myös osaltaan mahdollisia kuuluvuusongelmia. Uusissa tai remontoiduissa taloissa saattaa olla tehokkaat energiansäästölasit tai muutoin energiatehokkaat rakenteet. Nämä rakenteet voivat vaimentaa tai blokata puhelimen signaalin kokonaan jolloin yhteydet voivat olla heikot tai puhelin ei toimi jopa ollenkaan. VoWiFi tarjoaa siis ratkaisun sisäkuuluvuushaasteisiin, jos sinulta löytyy kotoa hyvä nettiyhteys sekä WiFi-reititin.

Näytä kokonaan

Ei voi olla totta
11.09.2019 20:49
Yritysasiakkaat ovat odottaneet VOLTEa jo ikuisuuden eikä kukaan DNAlta osaa kertoa mitään muuta kuin ”ei ole toistaiseksi saatavilla”. Mikä on aikataulu? Tämä on asiakk...
Yritysasiakkaat ovat odottaneet VOLTEa jo ikuisuuden eikä kukaan DNAlta osaa kertoa mitään muuta kuin ”ei ole toistaiseksi saatavilla”. Mikä on aikataulu? Tämä on asiakkaiden aliarviointia jättää täyteen epätietoisuuteen.

Näytä kokonaan

Petynyt
23.02.2020 17:18
Miksi valehtelette. Thaimaan matkaltani jouduin usein soittamaan suomeen sairaan äitini takia. Soitin näitä fiwi puheluita koska olette niin kovin mainostaneet niiden ed...
Miksi valehtelette. Thaimaan matkaltani jouduin usein soittamaan suomeen sairaan äitini takia. Soitin näitä fiwi puheluita koska olette niin kovin mainostaneet niiden edullisuutta. Noh nyt sain niistä 70€ laskun eipä niinkään edullista. Muistan kyllä jatkossa teidät enkä niinkään hyvällä. Matkailua en lopeta mutta teidän kassaanne en myöskään kartuta tehän ette puhu totta. Ennen riirumlaarunianne kerron että näitä ns fiwi puheluita oli neljä kappaletta

Näytä kokonaan

Tyytymätön
27.07.2020 04:31
Mikä maksaa iPhone/VoWifi-saatavuuden kanssa? Muut operaattorit tarjoaa jo tämän mahdollisuuden, ja alkaa jo operaattorinvaihto houkuttamaan. Laitteet kykenee tähän, ve...
Mikä maksaa iPhone/VoWifi-saatavuuden kanssa? Muut operaattorit tarjoaa jo tämän mahdollisuuden, ja alkaa jo operaattorinvaihto houkuttamaan. Laitteet kykenee tähän, verkko kykenee tähän, mutta te ette - te tutkitte ja hutkitte lupaillen että ”ihan pian saatavilla”

Näytä kokonaan

karmala
20.03.2021 09:08
Mikä vielä kestää VoLTE- ja VoWifi-tuessa? Muut operaattorit mainostavat, että käyttö onnistuu kaikilla laitteilla, jotka tukevat ominaisuutta. No, DNA-verkossa tällaist...
Mikä vielä kestää VoLTE- ja VoWifi-tuessa? Muut operaattorit mainostavat, että käyttö onnistuu kaikilla laitteilla, jotka tukevat ominaisuutta. No, DNA-verkossa tällaista yleistukea ei ole vieläkään aktivoitu, koska toimintoa ei saa lainkaan käyttöön, vaikka oma laite tukee sitä. Tuki on vain muutamille, nyt jo käytöstä poistuneille/poistuville malleille. Pitääkö vaihtaa operaattoria, koska DNA ei saa tällä saralla asian mitään? Vuosia jo odoteltu.

Näytä kokonaan

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.
4/2022 Samu Malmelin

DNA tutki: Vinkit lapsen puhelimenkäytön yleisimpiin huolenaiheisiin

Kokosimme vastauksia niistä lapsen puhelimenkäyttöön liittyvistä asioista, jotka askarruttivat eniten koululaistutkimukseen osallistuvia vanhempia.