10 vinkkiä, joilla puhelimen akku kestää pitempään

Vanhaan kunnon Nokia 3310:een verrattuna älypuhelimissa riittää ominaisuuksia. Ilman virtaa niistä ei kuitenkaan ole iloa: suuri näyttö, nettiä ja sijaintia käyttävät sovellukset sekä 3D-grafiikkaa hyödyntävät pelit imevät akun tyhjäksi tunneissa. Useimmiten luuri pitääkin jo päiväkahvin aikaan tuikata piuhan päähän, jotta virtaa riittäisi illan rientoihinkin.

Tässä kymmenen niksiä, joilla akku selviää ilman latausta edes vähän pidempään.

  1. Himmennä näyttöä. Yksi älypuhelimen suurimmista akkusyöpöistä on näyttö. Säätämällä näytön kirkkautta himmeämmäksi säästät huomattavan määrän virtaa.

  2. Ota värinä pois päältä. Värinäasetus kuluttaa akkua soittoääntä enemmän.

  3. Kytke puhelin 2G-verkkoon. Jos tarvitset puhelinta vain puheluihin ja tekstiviesteihin, kannattaa se kytkeä 2G-verkkoon enemmän akkua syövien 3G- ja 4G-verkkojen sijaan. Tämä onnistuu useimpien mallien kohdalla helposti puhelimien asetuksista. Jos haluat päästä nettiin, vie wlan-yhteys vähemmän akkua kuin mobiilidataverkot.

  4. Kytke GPS ja sijaintipalvelut pois päältä. Erityisesti karttasovelluksiin tarvittava GPS kuluttaa puhelimen akkua reippaasti. Myös monet muut sovellukset haluavat käyttää paikannusta, mutta toimivat mainiosti ilmankin.

  5. Sulje taustalla pyörivät sovellukset. Sovelluksen käyttämisen jälkeen se jää yleensä päälle taustalle. Sovellukset pitääkin muistaa sulkea erikseen, jotta ne eivät kuluta turhaan puhelimen akkua.

  6. Pidä puhelin viileänä. Puhelimen akku tyhjenee nopeammin kuumissa olosuhteissa. Aurinkoisina päivinä luuri onkin hyvä jättää varjoon lepäilemään!

  7. Ota automaattiset päivitykset pois päältä. Monet sovellukset, kuten sähköposti- ja pikaviestinsovellukset (esim. Whatsapp) päivittävät tietojaan jatkuvasti. Jos akkua haluaa säästää, kannattaa miettiä tarkkaan, tarvitseeko sähköpostilaatikon päivittyä reaaliajassa vai vain sovellusta käynnistettäessä.

  8. Minimoi ilmoitusten määrä. Lähes kaikki sovellukset Facebookista Angry Birdsiin lähettävät jonkinlaisia push-ilmoituksia. Ilmoituksia on toki mukava saada, mutta ne myös kuluttavat huomattavan määrän virtaa. Kannattaa siis laittaa ne pois päältä sovelluksista, joista niitä ei välttämättä tarvitse.

  9. Säädä näyttö menemään nopeammin lepotilaan.Käyttämätön puhelin ei näyttövaloa kaipaa. Säätämällä näytön menemään nopeammin lepotilaan säästää huomattavan määrän virtaa.

  10. Laita puhelin lentokonetilaan. Lentokonetila on usein paras keino säästää akkua jos puhelimen sammuttamista ei lasketa. Lentokonetilassa puhelin myös latautuu nopeammin.

Avainsanat:

puhelimet vinkit Teknologiaa ja yhteyksiä

Kommentit (1)

vinkkaaja
03.08.2019 09:45
5. Sulje taustalla pyörivät sovellukset. Sovelluksen käyttämisen jälkeen se jää yleensä päälle taustalle. Sovellukset pitääkin muistaa sulkea erikseen, jotta ne eivät ku...
5. Sulje taustalla pyörivät sovellukset. Sovelluksen käyttämisen jälkeen se jää yleensä päälle taustalle. Sovellukset pitääkin muistaa sulkea erikseen, jotta ne eivät kuluta turhaan puhelimen akkua. Väärin koska ainakin ios järjestelmässä ohjelmat ovat taustalla valmiustilassa ja käynnistyvät tarpeen tullen uudelleen käyttäen vähemmän virtaa ja tietoturva ohjelmistoa ei kannata sammuttaa akun säästämiseksi
Näytä kokonaan

Tuoreimmat artikkelit ja blogit