"Miksi kaverini ölisee puhelimelleen?" – syy voi olla Chicken Scream

Tasohyppelypelit ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan olleet aina suosittuja mobiilipelejä. Nyt jokainen tasohyppelypelien ystävä voi kiljua riemusta uuden Chicken Screamin parissa - peliä nimittäin ohjataan omalla äänellä.

Chicken Scream on perusidealtaan hyvin perinteinen tasohyppelypeli, jossa pelin kanahahmo hyppii loputtomalla radalla yli kuilujen ja esteiden. Pelin ohjaustapa tekee siitä kuitenkin todella omalaatuisen ja hauskan. Kun pelaaja puhuu tai laulaa puhelimeen hiljaa, kana kulkee radalla eteenpäin kävellen, ja kun pelaaja huutaa tai laulaa kovempaa, kana hyppii yli esteiden. Tämä peli ei siis edellytä sorminäppäryyttä, vaan taitavaa äänenkäyttöä.

On sanomattakin selvää, että Chicken Scream ei välttämättä ole se kaikkein ideaalisin peli julkisilla paikoilla pelaamiseen. Toisaalta pelissä on mahdollista säätää äänikomentojen herkkyyttä, joten puhelimeen ei tarvitse aina huutaa kurkku käheänä, ellei välttämättä halua. Peliä voi ohjata ääntelemällä käytännössä miten tahansa, sillä kanan liikkuminen määräytyy pelkästään äänenvoimakkuuden mukaan. Tasainen ääni takaa kanan tasaisen liikkumisen, mutta lisähaastetta peliin saa ohjaamalla kanaa vaikkapa laulamalla. Osa pelin hauskuutta onkin parhaan ääntelytavan etsiminen kokeilemalla.
 

Chicken Scream on hyvin yksinkertainen, mutta omalla tavallaan todella hauska ja koukuttava. Se tarjoaa loistavat ainekset esimerkiksi hauskaan pelivideoon ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Google Play -kaupassa Chicken Scream onkin saanut arvosteluissa keskiarvon 4.4, joista selvästi suurin osa on ylistäviä 5 pisteen arvosteluita. Chicken Scream on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle.

Avainsanat:

viihde pelit

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!