Teknologia-Suomi 2020

DNA PODCAST

Millaisia uusia muotoja teknologinen kehitys ottaa? Viekö tekoäly ja kuka vikisee? Mikä muuttuu työssä, kun kaikki digitalisoituu? Tässä 6-osaisessa sarjassa suuntaamme katseen uudelle vuosikymmenelle ja tarkastelemme teknologian kehittymistä kolmesta eri kulmasta. Vierailemme tulevaisuutta muovaavissa yrityksissä ja päästämme ääneen alan visionäärejä. Kuuntele siis sekä tulevaisuusstudion keskustelut että vierailujaksot, niin pysyt mukana digikelkassa! Luotsina toimii Sallamaari Muhonen.

Mullistuva teknologia

Tekoäly hiipii arkeemme auttamaan vaikkapa rakennusten suunnittelussa. Se myös ymmärtää puhetta yhä paremmin. 5G verkottaa kaiken entistäkin luotettavammin. Miten teknologia mullistaa arkeamme? Pitääkö kaikkien osata koodata? Tulevaisuusstudiossa näitä aiheita puntaroivat DNA:n Olli Sirkan ja juontaja Sallamaari Muhosen kanssa Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Marjo Miettinen sekä tekoälyasiantuntija Antti Merilehto. Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Heittäydy vauhdikkaan keskustelun pyörteisiin!

 

Robottibussin kyydissä

Millaista on matkustaa bussissa, jossa ei ole lainkaan kuljettajaa? Mullistuva teknologia -osion vierailujaksossa juontaja Sallamaari Muhonen istahtaa robottibussin kyytiin Helsingin Kalasatamassa. Oppaana toimii innovaatiojohtaja Oscar Nissin Metropolian Älykäs liikkuminen -innovaatiokeskittymästä. Hän kertoo, missä nyt mennään autonomisen liikenteen kehityksessä Suomessa ja maailmalla – olipa kyse sitten robottiautoista tai ilmateitä kulkevista droneista. Löydät podcast-keskustelun myös videona.

Hyppää kyytiin!

Vastuullinen teknologia

Kuka omistaa kenenkin datan? Kuinka tekoälyn avulla voi mitata yrityksen vastuullisuutta? Kun teknologiasta tulee osa arkea ja elämää, myös vastuullisuuden kysymykset nousevat pintaan. Tulevaisuusstudiossa näitä aiheita puntaroivat DNA:n Olli Sirkan ja juontaja Sallamaari Muhosen kanssa the Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja Annu Nieminen sekä Vastuu Groupin varatoimitusjohtaja ja My Data Globalin perustajajäsen Mika Huhtamäki. Löydät keskustelun myös videona.

Ota keskustelu kuunteluun! 

Proteiinia ilmasta - Solar Foods

Miten teknologia muovaa ruokavaliotamme 2020-luvulla? Yksi suomalainen tulevaisuuden ravinnonlähde on ilmasta tehty proteiini. Tässä jaksossa vierailemme espoolaisen Solar Foodsin laboratoriossa. Toimitusjohtaja Pasi Vainikan kanssa tulevaisuuden ruokapöytään istahtaa Sallamaari Muhonen. Löydät keskustelun myös videona.

Tervetuloa makumatkalle!

Työn ja arjen teknologia: Perttu Pölönen & Maria Teikari

Teknologian uudet muodot haastavat koko työelämän mallin, kun johtamis- ja alaistaidot pitää keksiä uusiksi. Miten teknologia muovaa työtä ja elämää? Millaisia taitoja nyt tarvitaan? Näistä asioista keskustelevat futuristi Perttu Pölönen ja kehitysjohtaja sekä Ompeluseura-ryhmän perustaja Maria Teikari. Keskustelua vetävät DNA:n Olli Sirkka ja juontaja Sallamaari Muhonen. Löydät keskustelun myös videona.

Kuuntele, jos työelämän vinha digitalisaatio mietityttää!

Todellisuus laajentuu – Helsinki XR Center

Virtuaalitodellisuudessa voimme kokea asioita, joita ei vielä ole olemassakaan tai jotka olisivat muutoin ulottumattomissa. Miltä esimerkiksi tuntuisi seistä Senaatintorilla, kun jäätiköt sulavat ja vesi alkaa nousta? Helsinki XR Centerissä virtuaalitodellisuuden sovelluksia kehittää monialainen yhteisö. Sallamaari Muhonen nostaa silmikon päähänsä ja lähtee vierailulle tähän vr-teknologian hotspotiin oppaanaan Aleksis Karme. Karme on Teatime Researchin tiedejohtaja, Helsinki XR Centerin (HXRC) neuvonantaja ja Suomen virtuaalitodellisuusyhdistyksen (FIVR) hallituksen jäsen. Löydät keskustelun myös videona.

Astu mukaan virtuaalimaailmaan! 

 

Tunnetko jo vuoden 2020 teknologiatrendit? 

Mikä teknologia lyö ensi vuonna läpi? Miten maksaminen muuttuu? Mikä on kvanttitietokone ja miten se vaikuttaa minun liiketoimintaani? 

Lataa maksuton opas ja varmista valistunut alku 2020-luvulle!
 

LATAA OPAS