WiFi6E-yhteensopivia laitteita virtaa markkinoille – pystyykö toimistosi hyödyntämään?

Toimistotyöntekijöiden työvälineitä uusitaan jatkuvasti. Nyt markkinoille on kuin vaivihkaa alkanut saapua tietokoneita ja puhelimia, jotka ovat WiFi6E-yhteensopivia. Innostus voi muuttua harmitukseksi, kun työntekijä hoksaa, ettei toimiston sisäverkko vielä olekaan ajan tasalla tukemaan uusia ominaisuuksia.

Mitä työpaikoilla nyt pitää tietää WiFi6E:stä? Jututimme Aruban Joni Matista ja DNA:n Juho Saarista aiheesta ja koostimme kätevän muistilistan:

1. WiFiä, eli langatonta verkkoa, käytetään yleisesti toimitiloissa. Yhteensopivuuden, turvallisuuden ja kustannustehokkuuden yhdistelmänä se on paras tapa toteuttaa yleiskäyttöinen langaton sisäverkko. Nyt käytössä oleva versio WiFistä on nimeltään WiFi6. Aikaisempia WiFi-teknologioita ei rakennettu tehokkuutta silmällä pitäen, mutta WiFi6 toi siihen muutoksen. Nykyaikainen WiFi6-verkko pystyy palvelemaan huomattavasti suurempaa määrää samanaikaisia käyttäjiä. Se ei ole pelkästään nopeampi, vaan myös laadukkaampi ja turvallisempi langaton yhteys.

2. WiFin tuorein uudistus – lisäkirjain E – tuo mukanaan jotain ratkaisevasti erilaista. Nimittäin uuden, ruuhkattoman taajuuden. Tähän saakka WiFi on hyödyntänyt 2,4:n tai 5:n gigahertsin taajuuksia. Samoilla taajuuksilla operoi moni muukin, joten varsinkin kaupunkialueilla kaista alkaa olla auttamattoman tukossa. Monituiset IoT-laitteet ja jopa lentokentän tutkasignaalit kuormittavat näitä taajuusalueita. Wifi6E ei edes yritä tunkea sekaan, vaan hyödyntää neitseellistä 6:n gigahertsin taajuutta.

3. Etenkin paljon verkkoa kuormittavassa työssä uusi kaista internetiin on poikaa. Siitä hyötyy vaikkapa lukuisia samanaikaisia videopuheluita, videoeditointia tai metaversumikehitystä pyörittävä yritys. WiFi6E-lisäosan voivat näppärimmät asentaa läppäreihinsä jo nyt itsekin, mutta myös suurimmat verkkokorttivalmistajat ovat alkaneet toimittaa kortteja laitevalmistajille.

4. WiFi6E myös tukee muuta modernia tietoliikenneinfraa ja auttaa hyödyntämään modernimpaa langallista sisäverkkoa. Sen avulla esimerkiksi saa enemmän hyötyä irti 10:n gigan sisäverkkoinvestoinnista. Se on myös sopiva sisäverkkoratkaisu nopealle WAN-yhteydelle – olipa se toteutettu kuidun tai kiinteän 5G:n avulla. Hyvä nyrkkisääntö on: ulkoseinään 5G, sisäseinään 6E!

5. Jotta toimistolla pääsee hyödyntämään WiFi6E:tä, tarvitaan sitä tukevat tukiasemat. DNA ja Aruba toimittavat WiFi6E:n näppärästi palveluna, jonka voi räätälöidä kunkin yrityksen tarpeisiin sopivaksi.

Jos kiireiset työntekijät tuskailevat tökkivää verkkoa, on oiva aika tarttua toimeen ja tarkastella konttorin WiFi-yhteyksiä kriittisesti.

Muutostyö ei ole iso homma ja DNA:n ja Aruban verkkoarkkitehdit osaavat suunnitella ja hoitaa yhteydet ajan tasalle. Myös vanhat laitteet voivat hyödyntää uusia tukiasemia, vaikka eivät kuuden gigan taajuudelle pääsisikään surffaamaan.

 

 

Ota yhteyttä! 

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Digitalisaatio Muuttuva työ Teknologia

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.