Blogit

Työn muutos puhuttaa SuomiAreenalla

Tämän kesän SuomiAreenan keskiössä ovat suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.

Tulevaisuuden työtä pohditaan viihteen keskellä SuomiAreenalla Porissa.

Suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta ovat Porin SuomiAreenan painavia keskusteluteemoja 11. – 15. heinäkuuta. Ajankohtaisempia aiheita olisi ollut vaikea valita kesän suurimpaan yleisölle avoimeen keskustelutapahtumaan.”Työpaikoilla pohditaan lähes koko ajan, miten työtapoja, johtamista ja työympäristöä pitäisi uudistaa niin, että ne vastaisivat maailman muuttumiseen”, sanoo DNA:n viestintäjohtaja Vilhelmiina Wahlbeck.

Samat kysymykset ovat esillä myös Tulevaisuuden ammattilaiset- dokumenttisarjassa, josta nostetaan teemoja myös SuomiAreenalla Mikko Kuustosen vetämässä DNA:n yleisötilaisuudessa.

Työn muutoksesta ja onnellisuudesta ovat keskustelemassa Kuustosen lisäksi mielensäpahoittaja, kirjailija Tuomas Kyrö ja vuoden puhuja André Nöel Chaker. Näihin teemoihin nivotaan myös illan musiikki, josta vastaavat huippuartistit Anssi KelaSuvi Teräsniska ja Erin.

Muutokseen tarvitaan organisaatiorohkeutta

Työn muutoksessa digitalisaatiolla on vahva rooli. Tämä koskee kaikkia toimialoja niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella. Monesti tuodaan esiin sen tuomat uhat, muta tärkeämpää olisi nähdä uudet mahdollisuudet.

Positiivisesta asenteesta hyvä esimerkki on koulujärjestelmän kehittämistä tukeva 100 Koulua-hanke, jonka pääyhteistyökumppanina on DNA. Hankkeen järjestäjät saivat alkuvuoden aikana yli 500 ideaa koulun uudistamiseksi. Näistä monet perustuvat digitalisaation hyödyntämiseen.

Tulevaisuuden ammattilaiset -dokumenttisarjassa ja SuomiAreenalla eri tilaisuuksissa esiintyvä tulevaisuudentutkija Ilkka Halava kannustaa myös yrityksiä rakentamaan organisaatiorohkeutta.

”Kasvun logiikka vaatii, että mennään keitaalta keitaalle. Siinä välissä on aina aavikkoa, joka täytyy ylittää. Ne rohkeat, jotka lähtevät hakemaan sitä seuraavaa keidasta, ovat kullanarvoisia työntekijöitä. Heille pitää antaa se tuki, mitä he tarvitsevat.”

Ainutlaatuinen kohtaamispaikka

DNA on SuomiAreenan pääyhteistyökumppani jo kolmatta kertaa. Yksi syy siihen on, että tapahtuman avoimessa hengessä korostuvat mutkattomuus ja rohkeus, jotka ovat myös DNA:n arvoja.

”Suomalaisten kannattaisi olla ylpeitä tällaisesta tapahtumasta, jossa muun muassa poliittiset vaikuttajat, yritysjohtajat ja viihdemaailman tähdet ovat kaikkien helposti lähestyttävissä rennossa kesähengessä”, iloitsee Wahlbeck.

Kumppanuus tarkoittaa toki DNA:lle keskusteluiden lisäksi yhtiön perustyötä eli sitä, että yhtiö tarjoaa tapahtumaan kattavat tietoliikenneyhteydet ja ympäri kaupunkia sijoitetut suuret näytöt, joilta voi seurata eri yleisötilaisuuksia. Kesällä saa jatkoa myös MTV:n ja DNA:n yhteistyössä viime vuonna lanseeraama SuomiAreenaTV. Kanavalta voi seurata lähetystä 11.7 alkaen DNA:n kaapeliverkossa kanavapaikalta 265 ja Digitan antenniverkossa kanavapaikalla 28. Lisäksi kanavaa voi katsella DNA TV-palvelun kautta.

DNA:n tilaisuus Tähdet Porin illassa on katsottavissa suorana lähetyksenä SuomiAreenaTV –kanavalta 13.7 klo 18.00. Tilaisuuden taltiointi esitetään MTV-kanavalla lauantaina 16. heinäkuuta klo 20.


Tulevaisuuden ammattilaiset-dokumentteja voi käydä katsomassa osoitteessa http://uusityo.dna.fi.

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Yrittäjä: Osta työvälineet Y-tunnukselle ja säästä! 

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Kyberrosvot: Tietoturvassa yhdistyvät inhimillisyys, teknologia ja varautuminen

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.