Blogit

100 Koulua kerää yhteen parhaat opetusalan innovaatiot

"Koulun pitää luoda nuorille sellainen maailmankuva, että he pärjäävät riippumatta siitä, mitä maailmassa tapahtuu"

100 Koulua -hankkeen Saku Tuominen

100 Koulua -hankkeessa etsitään, kehitetään ja tuotetaan yhdessä koulujen ja koulutusasiantuntijoiden kanssa sata koulutusta uudistavaa innovaatiota. Hanke luo edellytykset maailman parhaalle koulutukselle myös seuraavalle sadalle vuodelle.

”Suomessa on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä. Kuitenkin työelämässä vaadittavat taidot muuttuvat, ja jopa kokonaisia toimialoja katoaa. Siksi myös koulun on muututtava. Etsimme yhdessä kunnianhimoisia koulutusalan visioita ja uudenlaisia rohkeita innovaatioita, jotka kehittävät koulutusta. Olemme haastaneet mukaan kaikki koulut ja koulutuksesta kiinnostuneet tahot Suomessa ja ympäri maailman”, sanoo Saku Tuominen, hankkeen vastaava tuottaja ja SCOOLin luova johtaja.

100 Koulua -hankkeen pääyhteistyökumppani DNA valitsee sadan innovaation joukosta kummiprojektin, jota se sparraa koko hankkeen ajan.

”Meitä DNA:lla kiinnostaa erityisesti se, miten koulut ja oppiminen muuttuvat digitalisoitumisen myötä. Tämä on hieno päänavaus siihen, miten voimme kehittää suomalaista koulua entistä parempaan suuntaan. Rohkeutta on hyvä olla mukana, sillä lastemme tulevia ammatteja ei todennäköisesti ole vielä edes olemassa”, sanoo DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen.

Koulujen ehdottamissa hankkeissa on mietitty monipuolisesti uusien teknologioiden hyödyntämistä, ja moni niistä liittyykin kiinteästi digitalisaatioon. Projektiin valitut hankkeet julkistetaan 27.4. Helsingissä.

100 Koulua -hankkeen tuloksena syntyy opetusalan innovaatioiden tietokanta, joka lahjoitetaan ilmaiseksi kaikkien maailman koulujen ja opettajien käyttöön. Suunnitteilla on myös kirja, dokumenttielokuva ja sarja kansainvälisiä seminaareja.

”Koulun pitää luoda nuorille sellainen maailmankuva, että he pärjäävät riippumatta siitä, mitä maailmassa tapahtuu”, Saku Tuominen tiivistää.

100 Koulua on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Hankkeen toteuttamisesta vastaa SCOOL, suomalainen koulutusalan yritys. Hankkeen muita pääyhteistyökumppaneita ovat OP, Supercell ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö. Pedagogisina yhteistyökumppaneina ovat mm. Opetusministeriö, Opetushallitus, useita opettajankoulutuslaitoksia ja OAJ. Mukana on lisäksi kansainvälisiä koulutusalan huippuammattilaisia kuten Sir Ken Robinson.


Lisätietoja 100 Koulua -hankkeesta ja yhteistyökumppaneista osoitteesta www.hundred.fi.

Avainsanat:

Yritysvastuu Hyväntekeväisyys

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.