Seuraatko teknologiaa? Podcast kertoo, missä mennään vuonna 2020

Itseajavia busseja, ilmasta tehtyä ruokaa, VR-teknologiaa myanmarilaisissa kouluissa… Teknologia kehittyy niin, että heikompaa hirvittää. Erinomainen tapa pysyä kelkassa on kuunnella aiheeseen liittyviä podcasteja. 

DNA Busineksen Uuden työn ääniä -podcastin uudessa 6-osaisessa Teknologia-Suomi 2020 -sarjassa ajankohtaiset asiantuntijat käsittelevät teknologiaa ja digitalisaatiota eri kulmista. Juontajana toimii valovoimainen Sallamaari Muhonen. Keskustelujaksoja isännöi hänen rinnallaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka.

Tutustu ja ota kuunteluun sarjan kolme teemaa: mullistuva teknologia, vastuullinen teknologia sekä työn ja arjen teknologia.

Mullistuva teknologia

Tekoäly hiipii arkeemme auttamaan vaikkapa rakennusten suunnittelussa. Se myös ymmärtää puhetta yhä paremmin. 5G verkottaa kaiken entistäkin luotettavammin. Miten teknologia mullistaa arkeamme? Pitääkö kaikkien osata koodata? Tämän teeman tulevaisuusstudiossa näitä aiheita puntaroivat Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Marjo Miettinen sekä tekoälyasiantuntija Antti Merilehto

Teeman vierailujaksossa Sallamaari hyppää robottibussin kyytiin. Oppaana autonomisen liikenteen pyörteissä toimii Oscar Nissin Metropolian Älykäs liikkuminen -innovaatiokeskittymästä.

Vastuullinen teknologia

Kuka omistaa kenenkin datan? Kuinka tekoälyn avulla voi mitata yrityksen vastuullisuutta? Kun teknologiasta tulee osa arkea ja elämää, myös vastuullisuuden kysymykset nousevat pintaan. Tulevaisuusstudiossa näitä aiheita puntaroivat the Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja Annu Nieminen sekä Vastuu Groupin varatoimitusjohtaja ja My Data Globalin perustajajäsen Mika Huhtamäki. (kuvassa)

Teeman vierailujaksossa maistellaan ilmasta tehtyä proteiinia Solar Foodsin laboratoriossa. toimitusjohtaja Pasi Vainikan kanssa.

Työn ja arjen teknologia

Teknologian uudet muodot haastavat koko työelämän mallin, kun johtamis- ja alaistaidot pitää keksiä uusiksi. Miten teknologia muovaa työtä ja elämää? Millaisia taitoja nyt tarvitaan? Näistä asioista keskustelevat tulevaisuusstudiossa futuristi Perttu Pölönen ja kehitysjohtaja sekä Ompeluseura-ryhmän perustaja Maria Teikari

Vierailujaksossa Sallamaari Muhonen nostaa silmikon päähänsä ja lähtee vierailulle virtuaaliteknologian hotspotiin, Helsinki XR Centeriin. Virtuaalimaailmassa häntä luotsaa Aleksis Karme, joka on Teatime Researchin tiedejohtaja, Helsinki XR Centerin (HXRC) neuvonantaja ja Suomen virtuaalitodellisuusyhdistyksen (FIVR) hallituksen jäsen. 

Kuuntele podcastia!

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ

Lue lisää uudesta työstä

6/2023 DNA Yrityksille

Valkohattuhakkeri Laura Kankaala: "Hakkerointi on kaukana Hollywoodista"

”Kaikki on pienestä kiinni, kun puhutaan tietoturvasta”, valkohattuhakkeri Laura Kankaala pohtii. Kuvaaja: Ilkka Vuorinen.
Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa
6/2023 DNA Yrityksille

"Energiatehokkuuden parantaminen on pienillekin yrityksille taloudellisesti kannattavaa"

Valtion kestävän kehityksen yhtiön Motiva Oy:n johtava asiantuntija Tomi Kiuru vastaa kysymykseen: miten yrityksen energiatehokkuutta voi parantaa?
6/2023 DNA Yrityksille

Dual SIM, e-SIM ja Multi-SIM – mikä SIM-kortti vastaa sinun tai yrityksesi tarpeisiin?

Dual SIM, Multi-SIM ja eSIM – uudet ratkaisut tarjoavat monipuolisuutta, tehokkuutta ja käyttömukavuutta.
6/2023 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Kuulokkeet korville! DNA:n huippupodcastit ovat oivaa kesäkuunneltavaa.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.