Seuraatko teknologiaa? Podcast kertoo, missä mennään vuonna 2020

Itseajavia busseja, ilmasta tehtyä ruokaa, VR-teknologiaa myanmarilaisissa kouluissa… Teknologia kehittyy niin, että heikompaa hirvittää. Erinomainen tapa pysyä kelkassa on kuunnella aiheeseen liittyviä podcasteja. 

DNA Busineksen Uuden työn ääniä -podcastin uudessa 6-osaisessa Teknologia-Suomi 2020 -sarjassa ajankohtaiset asiantuntijat käsittelevät teknologiaa ja digitalisaatiota eri kulmista. Juontajana toimii valovoimainen Sallamaari Muhonen. Keskustelujaksoja isännöi hänen rinnallaan DNA:n yritysliiketoiminnan johtaja Olli Sirkka.

Tutustu ja ota kuunteluun sarjan kolme teemaa: mullistuva teknologia, vastuullinen teknologia sekä työn ja arjen teknologia.

Mullistuva teknologia

Tekoäly hiipii arkeemme auttamaan vaikkapa rakennusten suunnittelussa. Se myös ymmärtää puhetta yhä paremmin. 5G verkottaa kaiken entistäkin luotettavammin. Miten teknologia mullistaa arkeamme? Pitääkö kaikkien osata koodata? Tämän teeman tulevaisuusstudiossa näitä aiheita puntaroivat Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Marjo Miettinen sekä tekoälyasiantuntija Antti Merilehto

Teeman vierailujaksossa Sallamaari hyppää robottibussin kyytiin. Oppaana autonomisen liikenteen pyörteissä toimii Oscar Nissin Metropolian Älykäs liikkuminen -innovaatiokeskittymästä.

Vastuullinen teknologia

Kuka omistaa kenenkin datan? Kuinka tekoälyn avulla voi mitata yrityksen vastuullisuutta? Kun teknologiasta tulee osa arkea ja elämää, myös vastuullisuuden kysymykset nousevat pintaan. Tulevaisuusstudiossa näitä aiheita puntaroivat the Upright Projectin perustaja ja toimitusjohtaja Annu Nieminen sekä Vastuu Groupin varatoimitusjohtaja ja My Data Globalin perustajajäsen Mika Huhtamäki. (kuvassa)

Teeman vierailujaksossa maistellaan ilmasta tehtyä proteiinia Solar Foodsin laboratoriossa. toimitusjohtaja Pasi Vainikan kanssa.

Työn ja arjen teknologia

Teknologian uudet muodot haastavat koko työelämän mallin, kun johtamis- ja alaistaidot pitää keksiä uusiksi. Miten teknologia muovaa työtä ja elämää? Millaisia taitoja nyt tarvitaan? Näistä asioista keskustelevat tulevaisuusstudiossa futuristi Perttu Pölönen ja kehitysjohtaja sekä Ompeluseura-ryhmän perustaja Maria Teikari

Vierailujaksossa Sallamaari Muhonen nostaa silmikon päähänsä ja lähtee vierailulle virtuaaliteknologian hotspotiin, Helsinki XR Centeriin. Virtuaalimaailmassa häntä luotsaa Aleksis Karme, joka on Teatime Researchin tiedejohtaja, Helsinki XR Centerin (HXRC) neuvonantaja ja Suomen virtuaalitodellisuusyhdistyksen (FIVR) hallituksen jäsen. 

Kuuntele podcastia!

Avainsanat:

Digitalisaatio Muuttuva työ
 

Lue lisää uudesta työstä

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.
6/2022 DNA Business

Tuhdisti teknologiaa – kesällä kerkeää pysähtymään uuden äärelle

Kesälukupaketista löydät katsauksen tärkeimpiin vinkkeihin ja teknologiarintaman uusiin tuuliin.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.