Remomedi digitalisoi apteekkien palvelua

DNA:n M2M-liittymät yhdistävät noutolaatikostot pilveen.

Espoolaisen Remomedin kehittämä konsepti uudistaa apteekkien digitaalista toimintaa. Palvelu tunnistaa asiakkaan esimerkiksi pankkitunnusten avulla ja halutessaan asiakas voi myös maksaa ostoksensa palvelussa. Sen jälkeen lääkkeet voi noutaa nopeasti noutotiskiltä tai jopa apteekin aukioloaikojen ulkopuolella noutoautomaatista.

Vaikka noutopisteet ovat myös maailmalla jo hyvin yleisiä, ei markkinoilla ole juuri apteekeille räätälöityjä tuotteita. Remomedin myynti onkin lähtenyt vetämään vauhdikkaasti.

“Palvelumme on käytössä jo kymmenillä paikoilla eri puolilla Suomea”, Remomedin toimitusjohtaja Kari Paukkeri sanoo.

Noutolaatikostoilla jatkuva yhteys pilveen

Remomedin palvelu toimii vahvasti verkon varassa. Videoyhteys apteekkin ja tunnistautuminen toimivat luonnollisesti verkon yli. Apteekin asiakaspalvelija käyttää apteekin omia tietojärjestelmiä sekä kansallista lääketietojärjestelmää. Nämä yhdistyvät noutolaatikostoihin, joista asiakkaat tuotteen hakevat.

Noutolaatikostot ovat DNA:n M2M-liittymillä yhteydessä pilveen. Niissä on mm. lääketurvallisuuden edellyttämä lämpötilan seuranta sekä yhteydet eri tietojärjestelmiin. Jokainen toiminta laatikostolla tallentuu ja toimintaloki voidaan myös yhdistää tilan kamera- ja muuhun valvontaan.

“Pilven ansiosta käyttöönotto ja asentaminen on yksinkertaista. DNA:n kanssa kaikki on sujunut mallikkaasti ja yhteydet pelaavat”, Kari Paukkeri sanoo.

Käytetyt DNA:n palvelut

Avainsanat:

Referenssi IoT M2M
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.