Kalastelu- ja huijaushyökkäyksiä on viime aikoina ollut liikkeellä paljon ja osa niistä on niin hyvin tehtyjä, että viisaskin voi mennä vipuun.

Neljä tämän hetken kuuminta tietoturvatrendiä

Tietoturva on asia, joka on aina syytä pitää kuosissa. Mutta maailman muuttuessa myös tietoturvatarpeet ja sitä myötä puheenaiheet elävät. Mitkä jutut yritysten tietoturvassa ovat pinnalla juuri nyt? DNA:n tietoturva-asiantuntija Juho Saarinen arvioi pyynnöstämme tämän hetken kuumimmat tietoturvatrendit.

1. Hybridityö ja sen vaatimukset tietoturvalle

Monipaikkaista työtä ei koskaan aikaisemmin ole tehty tässä laajuudessa, ja yritysten onkin huolehdittava siitä, että tietoturva kattaa työvälineet ja verkon sijainnista riippumatta. Verkko tulee suunnitella entistä enemmän zero trust -arkkitehtuurin mukaisesti, jotta se vastaa tämänhetkisiin tietoturvavaatimuksiin, ja jotta toiminta on yhtä turvallista – ellei peräti turvallisempaa – kuin silloin kun työt tehtiin lähes pelkästään toimistolta käsin.

Toisaalta tietoturva nimenomaan mahdollistaa etä- ja hybridityön. Kotona läppärin ääressä istuva toimistotyöläinen saa siis kiittää toimivia tietoturvaratkaisuja siitä, että voi tehdä töitään turvallisin mielin.

2. Kiristysohjelmat ja palvelunestohyökkäykset vs. palvelujen saatavuus

Kiristysohjelmat ja palvelunestohyökkäykset toimivat eri logiikalla, mutta hyökkäyksen onnistuessa tilanne on sama: yrityksen palvelut eivät ole saatavilla. Ja tämä on vakava uhka liiketoiminnalle. Yritysten tulee suojata verkkonsa ja laitteensa niin, että ne ovat turvassa hyökkäyksiltä ja että verkko on aina saatavilla. Riski on todellinen mille tahansa yritykselle: pelkästään Suomessa raportoidaan yli 10 000 palvelunestohyökkäystä vuodessa.

3. Kalastelu ja huijaukset

Kalastelu- ja huijaushyökkäyksiä on viime aikoina ollut liikkeellä paljon ja osa niistä on niin hyvin tehtyjä, että viisaskin voi mennä vipuun. Huijarit lähestyvät perinteisen sähköpostin ja some-kanavien lisäksi myös tekstiviesteillä ja puheluilla, ja tarkoituksena on päästä käsiksi henkilö- tai tilitietoihin. Rikollisilla on keinonsa: esimerkiksi laskutushuijauksia tehdään paljon kesäisin, kun yleensä laskutuksesta huolehtivat työntekijät ovat lomalla. Työntekijöitä kannattaa opastaa tunnistamaan kalasteluyritykset, jotta hälytyskellot soivat ajoissa. Fiksu käyttäytyminen verkossa on must!

4. Alati jatkuva kehitys

Tietoturvavaatimukset kehittyvät jatkuvasti. Yrityksille uusien asetusten ja lakien seuraaminen voi olla työlästä, mutta sääntelyllä pyritään pitämään tietoturvallisuus hyvällä tolalla koko Suomen ja EU:n laajuisesti. Tiesitkö, että elokuusta 2024 alkaen EU:n alueella myytävien langattomien laitteiden, kuten vaikkapa matkapuhelimien, lelujen, WLAN-laitteiden ja älykellojen on täytettävä uudenlaiset tietoturvavaatimukset? Laitevalmistajille kyse on isosta muutoksesta, kansalaisille se merkitsee parempaa turvaa arkeen.

Lopuksi Saarinen haluaa antaa tunnustusta suomalaisille. ”Tietoturvatietoisuus ja eri tahojen yhteistyö tietoturvan hyväksi on lisääntynyt viime aikoina. Esimerkiksi kaksivaiheista tunnistautumista käytetään nyt huomattavasti enemmän kuin vaikkapa kaksi vuotta sitten. Olemme valveutuneita tietoturvan suhteen – jopa edelläkävijöitä!”

 

Riittävä tietoturva ei edellytä erikoisosaamista, mutta mitä kaikkea siinä tulisi huomioida? Lue vinkit täältä! 

Avainsanat:

Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

10/2023 DNA Yrityksille

Tavoitteena entistä toimivampi asiakaspalvelu? Helppokäyttöinen mobiilisovellus auttaa sekä yritystä että asiakasta

DNA Call on yrityksille suunnattu mobiilisovellus.
Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.