Blogit

Mobile World Congress marssitti esiin 5G-demoja

Mobile World Congressia seurataan Suomessa nykyään hieman vähemmän kuin Nokian suuruuden päivinä, mutta maailmalla tapahtuman julkistukset nousevat yhä otsikoihin. DNA:n Ville Partanen vieraili Barcelonassa muutaman vuoden tauon jälkeen ja oli vaikuttunut demoista.

108 000 kävijää, 2 400 näytteilleasettajaa, 120 000 neliötä – MWC ei näytä niitä hiipumisen merkkejä, joiden vuoksi monet muut kuluttajaelektroniikan messut ovat joutuneet etsimään uusia yleisöjä. Mobiilialalla vauhti on yhä nopeaa ja uuden tuoksu houkuttaa.

Eniten julkisuutta keräsivät messuilla esitellyt uudet Samsungin taipuvalla näytöllä varustettujen älypuhelinten huippumallit. Yli kahden tuhannen euron hintalappu tarkoittaa, että kyse on vielä pienen piirin laitteesta, mutta sama teknologia on aikanaan tulossa myös keskihintaisiin puhelimiin.

”Muutaman vuoden päästä taipuvia näyttöjä näkyy varmasti jo paljon, sillä se oli vaikuttava ja mieleenpainuva uutuus”, DNA:n tuotekehityksen johtaja Ville Partanen ennustaa.

Partanen vieraili helmikuussa MWC:ssä parin vuoden tauon jälkeen. Operattoreille kuumin peruna ovat 5G-laitteet ja -verkot, joita Barcelonassa demosivat lähes kaikki valmistajat.

”5G oli todella vahvasti esillä ja rakennetut demot olivat todella makeita. Siellä sai ajaa oikeaa rekkaa etäyhteydellä tai katsella 4k-tasoista livevideota. Toinen 5G:n pienen viiveen mahdollistama sovellus on pelien pelaaminen verkossa siten, että päätelaitteen ei tarvitse olla kovin tehokas. Näin vaikka puhelimella voi pelata samoja pelejä verkon yli kuin PC:llä”, Partanen kertoo.

Ville Partanen kuitenkin muistuttaa, että demoista on vielä matkaa jäljellä käytännön sovellutuksiin. Ensimmäiset 5G-valmiit puhelimet tulevat myyntiin jo tänä vuonna, mutta Partanen uskoo 5G:n laajamittaisen käyttöönoton alkavan vasta ensi vuoden puolella.

Yksi hidastava tekijä on laitekanta. Esimerkiksi 5G-taajuudet tulevat aluksi lähinnä laajentamaan nykyisiä taajuuksia, kun käytössä olevat verkkolaitteet ovat vielä kuitenkin pääasiassa 4G:hen perustuvia.

”Kaiken hypen keskellä yritysten on hyvä muistaa, että nykyteknologia ei vanhene käsiin vaikka 5G on tulossa. Laiteinvestointeja ei kannata sen takia alkaa siirtämään”, Ville Partanen muistuttaa.

Lue myös: Kumpi sopii yritysverkoksi, valokuitu vai 5G?

Avainsanat:

5G Verkko Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Mullista yrityksesi asiakaspalvelu tekoälyn voimalla – asiakaspoistuma pienenee, myynti kasvaa ja työntekijäkokemus paranee

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Asiakkaan tukena joka käänteessä – DNA:laiset syttyvät asiakaskohtaamisista ja kokevat työnsä merkitykselliseksi

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.