Mobiilisovellukset tuovat turvaa matkalla

Kun näin joulun aikaan tulee puhe poroista, monella on varmasti ensimmäisenä mielessä Petteri Punakuono. Sympaattisia ja hyvää mieltä tuovia olentoja nuo porot! Lapissa porot ovat kuitenkin myös merkittävä vaaratekijä, kolareita kun tapahtuu aivan liikaa.

Viime vuonna porokolareiden määrä Tunturi-Lapissa laski merkittävästi. Taustalla on lähistöllä liikkuvista poroista varoittava Porokello-palvelu. Älyliikennettä kehittävän hankkeen tiimoilta syntynyt Porokello toimi aluksi lähinnä navigaattoreissa, kunnes se tämän vuoden syyskuussa sai oman mobiilisovelluksensa.

Kännykät edistävät turvallisuutta ja sujuvuutta yhä useammin eri tavoin. Lappiin autoilevan kännykässä kannattaa olla paitsi sovellus tai useampia ajoreitin, huoltoasemien ja taukopaikkojen valintaan, myös 112-sovellus hätätilanteita varten ja Porokello-sovellus kolaririskin vähentämiseksi.

Sovellusten toimivuuden kannalta on tärkeää voida luottaa siihen, että mobiiliverkko toimii maamme kaikkein pohjoisimmassakin nurkassa ja kännykässä olevat palvelut ovat siten jatkuvasti käytettävissä.

Mobiilisovellusten myötä älypuhelimista ja häiriöttömistä mobiiliverkoista on tullut yhä keskeisempiä turvallisuustekijöitä.

Ulkomaille matkustettaessa kännykässä kulkee kätevästi mukana lukuisia matkan onnistumisen kannalta tärkeitä tietoja ja palveluita. Turvallisuus lisääntyy erittäin sananmukaisesti esimerkiksi tsunami- ja maanjäristysvaroitusten ansiosta. Appien avulla voi myös helposti ilmoittaa olevansa turvassa, mikäli matkakohteessa sattuisi jotakin.

Suoranaisen hengenpelastuksen lisäksi sovellukset sujuvoittavat olemista ja liikkumista. Kännykän avulla on helppo suunnistaa ihan oudoissakin paikoissa, tai vaikka muuttaa matkasuunnitelmaa sujuvasti. Kodin turvajärjestelmän sovelluksesta taas voi halutessaan varmistaa, että kotipuolessa on kaikki hyvin.

Siellä missä on ongelmia ja verkkoa, on myös sovelluksia ongelmien ratkaisemiseksi

Listaa mobiilisovellusten hyödyistä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Pidäthän siis sinäkin huolta siitä, että laitteesi ja liittymäsi ovat ajan tasalla, ja että kaikkien perheenjäsentesi kännyköissä on some-appien ja pelien ohella myös tärkeät turvasovellukset paikallaan ja valmiudessa.

Näillä puheilla haluan toivottaa kaikille rauhallista ja turvallista joulua, missä ikinä sen vietättekin!

 

Lue myös, miten Porokello parantaa liikenneturvallisuutta!

Avainsanat:

Digitalisaatio Verkko

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.