Blogit

Mobiilisovellukset tuovat turvaa matkalla

Kun näin joulun aikaan tulee puhe poroista, monella on varmasti ensimmäisenä mielessä Petteri Punakuono. Sympaattisia ja hyvää mieltä tuovia olentoja nuo porot! Lapissa porot ovat kuitenkin myös merkittävä vaaratekijä, kolareita kun tapahtuu aivan liikaa.

Viime vuonna porokolareiden määrä Tunturi-Lapissa laski merkittävästi. Taustalla on lähistöllä liikkuvista poroista varoittava Porokello-palvelu. Älyliikennettä kehittävän hankkeen tiimoilta syntynyt Porokello toimi aluksi lähinnä navigaattoreissa, kunnes se tämän vuoden syyskuussa sai oman mobiilisovelluksensa.

Kännykät edistävät turvallisuutta ja sujuvuutta yhä useammin eri tavoin. Lappiin autoilevan kännykässä kannattaa olla paitsi sovellus tai useampia ajoreitin, huoltoasemien ja taukopaikkojen valintaan, myös 112-sovellus hätätilanteita varten ja Porokello-sovellus kolaririskin vähentämiseksi.

Sovellusten toimivuuden kannalta on tärkeää voida luottaa siihen, että mobiiliverkko toimii maamme kaikkein pohjoisimmassakin nurkassa ja kännykässä olevat palvelut ovat siten jatkuvasti käytettävissä.

Mobiilisovellusten myötä älypuhelimista ja häiriöttömistä mobiiliverkoista on tullut yhä keskeisempiä turvallisuustekijöitä.

Ulkomaille matkustettaessa kännykässä kulkee kätevästi mukana lukuisia matkan onnistumisen kannalta tärkeitä tietoja ja palveluita. Turvallisuus lisääntyy erittäin sananmukaisesti esimerkiksi tsunami- ja maanjäristysvaroitusten ansiosta. Appien avulla voi myös helposti ilmoittaa olevansa turvassa, mikäli matkakohteessa sattuisi jotakin.

Suoranaisen hengenpelastuksen lisäksi sovellukset sujuvoittavat olemista ja liikkumista. Kännykän avulla on helppo suunnistaa ihan oudoissakin paikoissa, tai vaikka muuttaa matkasuunnitelmaa sujuvasti. Kodin turvajärjestelmän sovelluksesta taas voi halutessaan varmistaa, että kotipuolessa on kaikki hyvin.

Siellä missä on ongelmia ja verkkoa, on myös sovelluksia ongelmien ratkaisemiseksi

Listaa mobiilisovellusten hyödyistä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Pidäthän siis sinäkin huolta siitä, että laitteesi ja liittymäsi ovat ajan tasalla, ja että kaikkien perheenjäsentesi kännyköissä on some-appien ja pelien ohella myös tärkeät turvasovellukset paikallaan ja valmiudessa.

Näillä puheilla haluan toivottaa kaikille rauhallista ja turvallista joulua, missä ikinä sen vietättekin!

 

Lue myös, miten Porokello parantaa liikenneturvallisuutta!

Avainsanat:

Digitalisaatio Verkko

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Artikkeli
5/2024 DNA Yrityksille

Liningin vedenohjausjärjestelmä valvoo maailman puhtaimman veden kulkua IoT- ja APN-ratkaisujen avulla

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.