Muistatko suoralta kädeltä, mikä on yrityksesi laajakaistan nopeus? Niinpä. Harva muukaan muistaa, sillä jossain kohti nettiyhteydet ylittivät maagisen rajan, jonka jälkeen lisänopeutta ei enää oikeastaan huomaa.
Pilvipalveluiden yleistyminen on kuitenkin muuttanut tilannetta, kun dataa on alkanut liikkua merkittävissä määrin myös yrityksestä internetiin eikä vain toisin päin. Teknisesti tätä liikennettä kutsutaan uplinkiksi tai upstreamiksi.
Valtaosa laajakaistayhteyksistä on nykyään vielä ADSL-tekniikalla toteutettuja. Uplinkin ja upstreamin osalta ADSL:n ongelma on, että se on suunniteltu asymmetriseksi: download-nopeus on lähtökohtaisesti moninkertainen verrattuna upload-nopeuteen. Upload-nopeutta rajoittamalla perinteisistä puhelinlinjoista saadaan paras hyöty irti.
Tehokkaammin työnteko sujuisi, jos päivittäisit liittymäsi tämän päivän vaatimustasolle.
Nykyään ADSL:n korvaajaksi löytyy jo paljon SDSL- ja kuituyhteyksiä, jotka ovat symmetrisiä eli niissä yhteys on molempiin suuntiin yhtä nopea. Nopeus pysyy myös aina samana eikä vaihtele käyttäjämäärien mukaan kuten ADSL-yhteyksillä.
Suurin hyöty kuitenkin on parempi upload-nopeus. Se helpottaa elämää esimerkiksi, jos yrityksesi kaikki varmuuskopiointi hoituu pilven kautta tai jos siirrätte kuvia, videoita, ääntä, 3d cad -malleja tai muita isoja tiedostoja omien koneiden, pilven tai projektipankin välillä.
Katso videolta, mikä on toimistoosi paras yhteys – DNA:n verkkojohtaja Ville Virtanen valottaa asiaa! VIDEO
Lataa maksuton opas pilvipalveluiden hallinnasta! Oppaasta opit, miten hybridipilvimalli parantaa pilvipalveluidesi toimintavarmuutta, miten GDPR-asetus vaikuttaa pilvipalveluiden käyttöön, ja kuinka hallitset pilvipalveluihin liittyvää viivettä niissä tilanteissa, kun sen minimointi on kriittistä.
LATAA MAKSUTON OPAS