Luottamus, digihyvinvointi ja 5G ovat tämän vuoden mobiilitrendejä

Vuoden vaihtuessa moni meistä listaa itselleen tavoitteita niin siviili- kuin työelämän puolelle. Allekirjoittanut lupasi vähentää sokerin käyttöä. Lähipiiristä tulleen palautteen mukaan yli 40-vuotias mies karkkipussi kädessä on jokseenkin lapsellinen näky.

Työelämän puolella ihmisten lupaukset liittyvät usein hankkeisiin, joita he haluavat aloittaa, ja teknologioihin, joista he haluavat oppia vuoden aikana lisää. Alan seminaarit tarjoavat mielestäni oivan tilaisuuden tutustua uusimpiin teknologian sovelluksiin.

Yksi perinteisistä oman alani tapahtumista on helmikuinen Mobile World Congress. Tutustuin ennalta sen ohjelmaan ja silmääni pisti erityisesti kolme nousevaa teemaa.

Digitaalinen hyvinvointi

Jo viisi vuotta sitten tehdyn tutkimuksen mukaan mobiilisovellukset ja ilmoitukset saivat ihmiset keskeyttämään sen hetkisen tekemisensä ja keskittymään älypuhelimeensa yli 220 kertaa päivän aikana. Hiljattain julkaistiin toinen tutkimus, jossa havaittiin, että 46 prosenttia ihmisistä ei voisi elää ilman älypuhelintaan.

Elämme ajassa, jossa älykellojen ja älyvaatteiden valmistajat, teknologiayritykset ja terveydenhuollon tarjoajat voivat kerätä ja analysoida enemmän henkilötietoja kuin koskaan aikaisemmin. Tämä tarjoaa ennustamattoman paljon mahdollisuuksia, mutta samalla luo tarvetta digitaalista hallintoa ja pelisääntöjä varten.

MWC:ssä asialistalla ovat muun muassa arjen digitaalinen tasapaino, lisätyn todellisuuden terveyspalvelut ja modernin teknologian tuominen humanitaariseen työhön.

Luottamus digiin

Me kaikki olemme tietoinemme enemmän tai vähemmän verkossa. Nyt ja tulevaisuudessa yhä enemmän myös laitteemme ovat yhteydessä Internetiin, ja henkilökohtainen ​​data liikkuu lähes aina kun teemme jotain. Tämä on tehnyt yksityisyydestä ja tietoturvallisuudesta ne asiat, joilla taataan ihmiselle luottamuksen tunne digiyhteiskunnassa.

Lohkoketjuteknologia on isosti esillä tämän vuoden Mobile World Congressissa. Se kasvattaa tietojen alkuperään ja säilömiseen liittyvää läpinäkyvyyttä, ja on juuri nyt tulossa osaksi monien yritysten tietoturvakäytäntöjä.

Pintapuolisesti tämä kasvattaa digitaalista luottamusta, mutta yritysten on syytä olla tarkkana. Jos lohkoketjun ottaa käyttöön huolimattomalla tavalla, se voi romuttaa asiakkaiden luottamuksen kokonaan.

5G

Mobile World Congressin agendalla 5G-sessioiden terminologiassa esiintyy muun muassa seuraavia lauseita: ”5G: The Great Enabler” sekä ”5G Devices: When Will they be Ready?”.

Kuten esimerkeistä käy ilmi, on 5G tulossa oleva teknologia, joka vaatii kypsyttelyä. 5G-verkot valmistuvat lähivuosina vaiheittain 4G-verkon päälle. Alkanut vuosi onkin oivallista aikaa tutustua 5G-teknologian mahdollistamiin tulevaisuuden ratkaisuihin.

Nyt on vielä hyvää aikaa suunnitella uuden verkkosukupolven käyttökohteita omassa liiketoiminnassa.

Listasimme alkaneen vuoden kunniaksi koosteen kiinnostavimmista teknologiatrendeistä käyttöösi. Tästä on varmasti hyötyä, kun listaat omia uuden vuoden lupauksiasi niistä teknologioista, joihin kannattaisi tänä vuonna tutustua!

Avainsanat:

Digitalisaatio 5G Mobiili

Lue lisää uudesta työstä

Sormet näppäimistöllä
9/2023 DNA Yrityksille

Kyberrosvoilta suojautumisen ABC

Kokosimme artikkeliin huippusuosioon nousseen Kyberrosvot-podcastin tärkeimmät tärpit parempaan suojautumiseen.
Nainen tabletin kanssa
9/2023 DNA Yrityksille

Firmani tarvitsee paremmat verkkoratkaisut! Miten se onnistuu?

Jotta arki rullaa saumattomasti, tulee yhteyksien olla toimintavarmat ja turvalliset. Me DNA:lla pidämme huolen siitä, että kokonaisuus vastaa yrityksesi tarpeita ja käyttöönotto on tehty sinulle yksinkertaiseksi.
DNA:n asiakaspalvelija
9/2023 DNA Yrityksille

Suurin osa yhteydenotoista tapahtuu puhelimitse – Toimivat liittymät ja palvelut varmistavat, että jokaiseen niistä vastataan!

Olemme sitä mieltä, että yrityksen mobiili- ja vaihdepalvelun tilaamisen tulee olla yksinkertaista ja helppoa. Siksi toimitus ja käyttöönotto on tehty sinulle vaivattomaksi.
Peter Nyman
9/2023 DNA Yrityksille

Kolme harhaluuloa esiintymisestä ja miksi ne eivät pidä paikkaansa – Peter Nymanin opit johtajille

Esiintymistaito on yritysten johdolle yhä tärkeämpi avu. Siihen liittyy kuitenkin turhaa mystiikkaa. Peter Nyman setvii esiintymiseen liittyviä harhaluuloja ja antaa käytännön neuvoja parempaan esiintymiseen.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.