IoT vauhdittaa talojen energiansäästöä

Kiinteistöjen energiansäästöön haetaan lisävauhtia esineiden internetistä. Enermixin Talotohtori-palvelu ja DNA:n tietoturvalliset liittymät tarjoavat talotekniikan hallintaan tehokkaan ratkaisun.

Kiinteistöjen omistajat etsivät automatiikasta ja esineiden internetistä eli IoT:sta uusia ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseen ja kustannussäästöihin.

Tamperelainen Enermix on kehittänyt Talotohtori-nimellä kulkevan kiinteistöjen hallintajärjestelmän, johon voidaan liittää koko talotekniikka laitevalmistajasta riippumatta.

Enermixin palveluja käyttävät kiinteistöjen omistajien ohella energiayhtiöt, suunnittelutoimistot, urakoitsijat ja rakennuttajat.

”Talotohtori-palvelu on nyt käytössä runsaassa sadassa kiinteistössä, muun muassa kauppakeskuksissa, päiväkodeissa ja kerrostaloissa. Tavoitteemme on, että vuoteen 2020 mennessä palvelua käyttää jo 10 000 kiinteistöä”, Enermixin toimitusjohtaja ja perustaja Janne Heinonen sanoo.

DNA tarjoaa turvalliset yhteydet

Enermix hyödyntää etähallintajärjestelmissä DNA Busineksen M2M-liittymiä, joiden avulla laitteita voidaan seurata ja hallita langattoman verkon kautta.

”Arvostan DNA:n aktiivista ja innovatiivista lähestymistapaa. Pk-yrityksenä olemme saaneet heiltä hyvää tukea vaativissa hankkeissa myös isojen asiakkaiden kanssa.”

Heinosen mielestä DNA:n liittymät sopivat kiinteistöjärjestelmien hallintaan erinomaisesti, sillä jokainen kohde on tietoturvallisen verkon sisällä ja suojassa palvelunestohyökkäyksiltä.

Enermix on mukana DNA:n pilottihankkeessa, joka tarjoaa entistä paremmat yhteydet esineiden internetiin. Se tapahtuu uuden NB-IoT-tekniikan (Narrow Band IoT) avulla.

4G-verkossa toimivan tekniikan etuihin kuuluvat laitteiden pitkä akunkesto ja toimintavarmuus heikoissakin olosuhteissa.

”NB-IoT sopii hyvin käyttökohteisiin, joissa siirretään suhteellisen harvoin pieniä datamääriä. Tyypillinen esimerkki on energia- tai vesimittarin etäluenta”, summaa Heinonen.

Avainsanat:

Referenssi IoT M2M
 

Lue lisää uudesta työstä

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.