Firman väkimäärä kasvaa – miten skaalata laajakaista

Positiivisen suhdanteen taas helliessä Suomen taloutta moni yritys on positiivisen ongelman edessä ja palkkaa lisää väkeä. Meiltä kysytään usein, miten tässä tilanteessa on järkevintä skaalata myös yrityksen laajakaista ja muut tietoliikenneyhteydet, joten kasasimme tärkeimmät vinkit tähän artikkeliin.

Vastaus tietenkin riippuu aika paljon siitä, missä ja minkälaista työtä yrityksessäsi tehdään. Onko kyseessä vain yksi, varsin kiinteä toimipiste vai toimitaanko useammassa toimistossa vai tehdäänkö peräti ihan kokonaan liikkuvaa työtä milloin missäkin?

Yksi toimipiste

Yhdessä toimipisteessä kasvavan yrityksen kannattaa ottaa huomioon kaksi asiaa: riittääkö laajakaistan kapasiteetti ja toimiiko yrityksen sisäinen liikenne hyvin?

Laajakaistan nopeus on monella ajatuksissa riittävä, mutta käytännössä joskus vuosia sitten viimeksi päivitetty. Väkimäärän kasvu on hyvä kohta tarkistaa se uudelleen. Joillakin aloilla myös niinsanottu uplink-nopeus on tärkeää, eli se miten nopeasti dataa liikkuu myös yrityksestä pois päin.

Sisäisen liikenteen priorisointi, tukiasemien riittävyys ja pääsy kaikkiin omiin resursseihin ovat yritysverkon tärkeimpiä asetuksia. Näissäkin uusien ihmisten palkkaaminen on hyvä kohta tarkistaa koko tilanne. Helpoin tapa siihen on pyytää operaattorilta paikalle asiantuntija kartoittamaan nykyverkko ja arvioimaan sen riittävyys myös jatkossa.

Useampi toimipiste

Useammassa toimipisteessä toimivan yrityksen tärkein asia on varmistaa, että toimipisteiden välillä yhteydet pelaavat. Lisäksi yritysverkon voi hyvin laajentaa useamman toimipisteen kokoiseksi, kunhan pitää huolta samalla myös tietoturvasta. Isomman yritysverkon voi myös jakaa eri osiin, jos haluaa esimerkiksi pitää tietyt osat tai laitteet osastoituina erillään muusta.

Jos sivutoimipisteet ovat aluksi pienempiä, niin varteenotettavaksi vaihtoehdoksi suosittelemme myös liikkuvaa laajakaistaa. Nopeasti kasvavalle yritykselle se myös pysyy parhaiten muuttuvassa tilanteessa mukana, kunhan järjestää pilvipalveluiden tai etäyhteyksien avulla pääsyn yrityksen resursseihin.

Liikkuva työympäristö

Liikkuvaan työympäristöön suosittelemme oikeastaan aina liikkuvaa laajakaistaa. Se on helpoin, nopein ja varmin ratkaisu. Erilaisiin laina-Wifeihin verrattuna etenkin tietoturvassa se on jopa ylivoimainen. Samalla sitten kannattaa tarkastaa eri päätelaitteiden tarve – nykyaikaisissa hommissa se raskas läppäri ei aina ole tarpeellinen lisäpaino mukana kannettavaksi!

Muista myös nämä

Laajakaistan lisäksi operaattorin kanssa kannattaa tsekata myös muut työvälineet samalla. Ovatko päätelaitteet ajan tasalla ja tehtävien mukaiset? Onko tietoturva kunnossa ja skaalautuuko valittu tietoturvapalvelu? Onko kasvun myötä liiketoiminta muuttumassa suuntaan, johon kannattaa jo valinnoissa varautua?

 

Ovatko yhteytesi ajan tasalla?

Ota yhteyttä, niin sovitaan yrityksellesi verkon tarvekartoitus.

Jätä yhteydenottopyyntö Tutustu verkkopalveluihin

Avainsanat:

Verkko Yhteydet

Lue lisää uudesta työstä

3/2023 DNA Yrityksille

Ollos huoleti! Selausturvalla suojaat työntekijöiden surffailun mobiiliverkossa

Huijausyrityksiä on yhä vaikeampi tunnistaa – teknologia tulee apuun, kun työ valuu kiinteiden verkkojen ulkopuolelle.
3/2023 DNA Yrityksille

Tietotyöläiset työskentelevät tulevaisuudessakin hybridisti – Millaiset yhteydet paikkariippumaton työnteko vaatii?

Hybridityöskentelyssä työpiste vaihtelee.
3/2023 DNA Yrityksille

Matter yhdistää eri valmistajien älylaitteet turvallisesti

Matter-standardi edistää sitä, että erimerkkiset älylaitteet toimisivat yhteen luotettavasti.
3/2023 DNA Yrityksille

Työmatka odottaa – muista ainakin nämä asiat puhelimen käytöstä

EU:n ulkopuolella mobiilidatan käytön hinta voi päästä yllättämään.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.