Blogit

Ethän töpeksi tietoturvan kanssa tien päällä?

Yrityksen työntekijät voivat työskennellä vähän kuka missäkin: toinen tekee perjantain etänä mökiltä, toinen puolestaan painaa pitkää päivää myymässä ympäri Eurooppaa.

Verkkorikolliset eivät kuitenkaan pidä lomaa. Toimiston verkkoyhteydestä pidetään usein hyvää huolta, mutta reissu- ja etätyöläisten yhteyksien tietoturva on pahimmillaan täysin työntekijän oman aktiivisuuden ja huolellisuuden varassa.

Etenkin reissutyötä tekevältä turvallisen langattoman yhteyden etsiminen jää helposti tekemättä. Siksi työpaikan kannattaa pohtia langattoman mobiililaajakaistan hankkimista esimerkiksi myyntiratsuilleen, jotta turvallisen yhteyden luomiseen ei kuluisi turhaan työaikaa. Mobiililaajakaista toimii lähes kaikkialla Suomessa. Käyttökustannukset ovat koko EU:n alueella kohtuulliset.

Moni yritys varustaa yrityksen tietokoneet virustorjuntaohjelmistolla. Nykypäivän verkkohyökkäykset ovat kuitenkin yhä hienostuneempia, jolloin verkkohyökkäystä varten kannattaa olla monikerroksellinen suojaus.

Tietokoneella ja sähköpostissa liikkuu usein liiketoimintasensitiivistä tietoa. Virustorjuntaohjelmistolla, mobiililaajakaistalla ja VPN:llä suojatulla tietokoneella voi hyvillä mielin lähettää vähän arkaluonteisempiakin tietoja tien päältä, oli tie sitten saksalainen autobaana tai savolainen mökkitie.

Miten firmojen pitäisi suhtautua mobiililaitteiden tietoturvaan? Katso mobiiliasiantuntijamme Sebastian Franckenhaeuserin haastattelu!

 

 

Miten sinä voit parantaa työpuhelimesi tietoturvaa? Lue käytännön vinkit Turvallisesti työpuhelimella -oppaastamme.

Lataa opas

Avainsanat:

Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Näin ennakoit kustannukset: hanki mobiililaitteet palveluna

Artikkeli
5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön
3/2024 DNA Yrityksille

5G tuo rajattomasti nopeaa dataa vaativaan työhön

Artikkeli
3/2024 DNA Yrityksille

Telenor korosti Pohjoismaisen yhteistyön merkitystä Mobile World Congress -tapahtumassa

Blogi
3/2024 Assi Oikari

Helikopteridronet, turvallisuus ja hiilijalanjälki: mobiilialan kansainvälinen kohtaaminen kertoo, mitkä teknologian alueet ovat kuumia juuri nyt

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.