Blogit

Data kulkee varmimmin valokuitua pitkin – Turussa verkkoa rakennettu jo 20 vuotta

Suuret tiedostot alkavat olla jo arkipäivää alalla kuin alalla. Mitä enemmän dataa ja isoja tiedostoja pilvipalveluiden kautta kulkee, sitä paremmat yhteydet yritykselle tarvitaan.

”Meillä on Turun alueella paljon laiva- ja lääketeollisuutta ja varsinkin meriklusterissa pitkät alihankintaketjut, joissa tehdään paljon sellaista kansainvälistä suunnittelutyötä, joka asettaa kovat vaatimukset tietoliikenteelle”, kertoo DNA:n Turun myyntipäällikkö Tero Sjöroos.

Maailmalla kaikki kriittiset verkot rakennetaan tällä hetkellä kuidun varaan, eikä sille löydy nykyisellään varteenotettavaa kilpailijaa – varsinkaan kohteissa, joissa 5G-yhteyksiä ei vielä ole.

”Kuituyhteyksien ideana on niiden laatu, vakaus sekä nopeus. Kupariverkko on vanhaa ja heikkoa, mutta kuidussa ei vastaavia ongelmia ole.”

Kuidun puolesta puhuu myös hyvin minimaalinen latenssi, joka takaa mahdollisimman pienet viiveet.

”Näinä aikoina, kun verkossa on aina paljon käyttäjiä ja esimerkiksi videopalveluiden täytyy toimia moitteetta, on tärkeää saada viiveet poistettua.”

DNA:lla erinomainen paikallistuntemus

Operaattorin kannalta kuitu on pitkä satsaus, sillä sen kestävyys on kymmeniä vuosia. Turussa runkoverkkoa on rakennettu ja kehitetty yli 20 vuotta.

”DNA:lla on erittäin hyvä paikallistuntemus. Uusissakin liiketaloissa ja teollisuuskiinteistöissä kuitukaapeloinnit mietitään valmiiksi jo rakennusvaiheessa. Vanhoilla teollisuusalueilla, jotka on kuidutettu vain osin, yhteydet voidaan rakentaa tarpeen mukaan”, Sjöroos sanoo.

DNA tarjoaa yrityksille lähtökohtaisesti aina myös langattoman varayhteyden. Tällöin, jos fyysinen kuituyhteys sattuu menemään katki, liikenne siirtyy siitä automaattisesti mobiilidataan. 

”Varsinkin teollisuusalueilla tehdään paljon infrarakentamista ja kaivetaan paljon, jolloin on aina vaara, että katkoksia tulee. Siksi on hyvä ottaa aina myös langaton varayhteys”, Sjöroos neuvoo.

DNA:lta pakettiin saa lisäksi tietoturvapalvelut.

”Lähtökohtaisesti tarjoamme yrityksille aina VPN-ratkaisut, palomuurin sekä sisällönsuodatuksen. Näin saadaan putsattua liikenteestä haittaohjelmat ja taattua työasemien tietoturva. Ylätasolla tietysti myös palveluestohyökkäykset. Moni ei edes aavista, miten usein suojaamattomia laitteita käytetään bottihyökkäyksiin.”

 

Lue lisää DNA:n tarjoamista kuituyhteyksistä!

Avainsanat:

Verkko Yhteydet Tietoturva Kyberturvallisuus

Lue lisää uudesta työstä

Blogi
5/2024 Juho Saarinen

Uhkaähky lamauttaa organisaation – vinkkini sen purkamiseen

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

NIS2-direktiivi on yrityksille mahdollisuus – Näin ennakoit ja rakennat kestävää liiketoimintaa

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Tee asiakaspalvelusta yrityksesi kruununjalokivi – Ota käyttöön tekoälyvalmis monikanavainen asiakaspalveluratkaisu

Artikkeli
4/2024 DNA Yrityksille

Hiekka-akku on tämän hetken puhuttavin innovaatio – Polar Night Energyllä on kunnianhimoiset kasvutavoitteet

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.