Blogit

7 vinkkiä yritysliittymän käyttöön ulkomailla

Oletko lähdössä reissuun, mutta työnantajasi on puhelinliittymäsi omistaja? Pohditko, mitä liittymäsi kattaa ja mitä puhelimen käytössä ulkomailla on otettava huomioon? Vinkkiemme avulla voit unohtaa liittymämurheet lomalla ja keskittyä tärkeimpään – rentoutumiseen.  

DNA:n yritysliittymiä voi käyttää niin EU- ja ETA-alueella kuin kotimaassakin vailla huolta lisäkuluista. Puheluista, tekstiviesteistä tai tiedonsiirrosta ei peritä muita maksuja kotimaan hinnan lisäksi, kun käyttö on kohtuullista ja matkustus ajoittaista. Kun reissaat EU:n ulkopuolella, vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta, kun käytössäsi on DNA Reissudata.

EU:n ulkopuolelta Suomeen soitettaessa laskutetaan voimassa olevan hinnaston mukaisesti ja vastaanotetuista puheluista veloitetaan hinnaston mukainen vastaanottomaksu. Tekstiviestien vastaanotto ulkomailla on aina maksutonta.

Kokosimme tähän artikkeliin työpuhelimen kanssa matkailevalle hyödyllisiä vinkkejä, joita noudattamalla voit käyttää huoletta puhelintasi myös ulkomailla ilman yllätyskuluja.    

1. Tarkista mobiilidatapakettisi  

Mukana kulkeva nettiyhteys alkaa olla ulkomaanreissuillakin välttämättömyys esimerkiksi karttasovelluksen ja ravintolasuositusten tarkasteluun. Tarkista ennen matkaasi, että liittymälläsi ei ole operaattorin kautta tilattua roaming-estoa. DNA:n yritysliittymissä on oletuksena 60 euron ulkomaan datakäytön saldoraja, joka auttaa hallitsemaan kustannuksia. Jos mobiilidatapakettisi on täyttymässä, saat siitä ilmoituksen tekstiviestillä.  

Rajaa voi tarvittaessa nostaa tai sen voi myös poistaa käytöstä joko YritysDNA-itsepalvelussa tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluun. Tarvittaessa yritysliittymiin voi asettaa myös ulkomaankäytön eston itsepalvelun kautta.  

Jos työhösi kuuluu ajoittain matkoja EU:n ulkopuolelle, helpoin ja varmin ratkaisu on hankkia puhelimeen DNA Reissudata. Sen avulla käytät nettiä huoletta 1 Gt:n edestä ja vältyt yllättäviltä roaming-maksuilta.   

Uudella automaattisesti uusiutuvalla DNA Reissudatalla dataa riittää varmasti koko reissun ajaksi. Jatkossa voitte valita, käytättekö yrityksessänne automaattisesti uusiutuvaa vai manuaalisesti uusittavaa Reissudataa. 

Saat tekstiviestillä tiedon DNA Reissudatan saatavuudesta, kun matkustat maahan, jossa se on käytössä ja mahdollista ottaa heti käyttöön. Paketin tilaamisen jälkeen liittymäsi hyödyntää sitä automaattisesti, kun aloitat datankäytön ulkomailla. Varmista kuitenkin ennen matkaasi, että liittymässäsi on DNA Reissudatan tilausoikeus.   

Ilman Reissudataa hinnat määräytyvät käytön ja kohdemaan mukaan. Tällöin löydät Roaming-hinnastosta maakohtaiset puheluiden, tekstiviestien ja datankäytön hinnat. 

Tarkista myös puhelimesi asetuksista, että dataverkkovierailu on sallittu: 

iOS: Asetukset -> Mobiilidata -> Mobiilidatavalinnat  
Android: Asetukset -> Yhteydet -> Dataverkkovierailu 

2. Pohdi tarkkaan, käytätkö WLAN- eli WiFi-verkkoja  

Ole varovainen avointen WLAN-verkkojen kanssa, joita esimerkiksi monet kahvilat, hotellit ja pikaruokalat tarjoavat ilmaiseksi asiakkaidensa käyttöön. Tällaisia WLAN-verkkoja ei suositella yritysasiakkaille niihin liittyvien tietoturvariskien vuoksi. Liity vain sellaisiin verkkoihin, joiden turvallisuudesta voit olla varma. Avoin WLAN on kaikista riskialttein. Verkon suojaaminen salasanalla ei kuitenkaan vielä paranna sen turvallisuutta merkittävästi, jos salasanan voi pyytää melkein kuka tahansa.  

Julkisten verkkojen kautta puhelimen henkilökohtaisiin tietoihin on helppo tunkeutua. Jos yrityksesi tietoturvasäännöt mahdollistavat WLANin käytön, luotettava VPN-ohjelma estää verkkoliikenteesi seuraamisen.  

iOS: Asetukset -> Wi-Fi -> Aktivoi käyttöön  
Android: Asetukset -> Wi-Fi -> Aktivoi käyttöön

3. Tarkista puhelimesi käyttöjärjestelmän ja sovellusten päivitykset  

Tarkista ennen lomalle lähtöä, että olet ajanut puhelimeesi kaikki tuoreimmat päivitykset. Päivitetty käyttöjärjestelmä ja sovellukset ovat tietoturvan osalta parhaiten ajan tasalla.  

Kun päivitykset ovat kunnossa, voit halutessasi kytkeä sähköpostien ja sovellusten synkronoinnin sekä automaattiset päivitykset pois päältä ennen reissuun lähtöä. Tällöin ulkomailla ollessasi ne eivät kuluta tiedonsiirtoa turhaan, mutta voit silti käyttää sovelluksia normaalisti.   

iOS: Asetukset -> Yleiset -> Appien päivitys taustalla  
Android: Asetukset -> Tilit ja varmuuskopiointi -> Valitse synkronointi pois käytöstä

4. Lataa matkaasi varten katsottavaa ja kuunneltavaa  

Lentokoneessa mobiilidatasta ei ole iloa,  joten matkan aikana tarvitsemasi mediasisällöt kannattaa ladata etukäteen puhelimeesi. Lataa suoratoistopalvelusta elokuvia tai lempisarjasi jaksoja, äänikirjapalvelusta kesken jäänyt äänikirja, podcast-alustalta lempipodisi uusin jakso tai Spotifysta eniten kuluttamasi soittolista. Koneessa voit onnitella itseäsi hyvästä valmistautumisesta ja nauttia sisältöjen kuluttamisesta lentotilassa!  

5. Tarkista puhelinnumerot  

Tarkista ennen ulkomaille lähtöä, että puhelinnumerot ovat kansainvälisessä muodossa. Tallenna jatkossa uudet puhelinnumerot +358-muodossa osoitekirjaasi. Ulkomailla ollessa myös puhelut Suomeen tehdään käyttämällä Suomen maatunnusta +358.   

6. Kirjaudu ulos työsovelluksista  

Kirjaudu ulos kaikista työhön liittyvistä sovelluksista, kuten sähköpostista ja pikaviestimistä. Lomatunnelmaan on vaikeaa päästä, jos puhelimessa tai älykellossa viuhuvat työviestit. Uloskirjautuminen parantaa lisäksi tietoturvaa, kun viestit eivät ole suoraan luettavissa, mikäli puhelin joutuu lukitsemattomana vääriin käsiin.   

7. Varaudu varkaisiin  

Laitteessa on hyvä olla tietoturvasovellus verkossa olevia uhkia ja puhelimen mahdollista varkautta varten. Tietoturvasovellus suojaa yksityisyyttä käytön aikana, ja useimmat sovellukset tarjoavat mahdollisuuden etälukita laite, mikäli se joutuu vääriin käsiin.  

DNA Selausturva on DNA:n yritysliittymän lisäpalvelu, joka mahdollistaa turvallisen selaamisen verkossa ja estää haitalliset sivustot, joiden kautta voi päätyä tietojenkalastelun tai haittaohjelmien uhriksi. Selausturva toimii DNA:n yritysliittymissä myös ulkomailla, kun käytät mobiiliverkkoa. WiFi-verkossa palvelu ei ole käytössä.   

Puhelimen katoamisesta tai varastamisesta tulee ilmoittaa omalle työnantajalle viipymättä.  

Puhelimen lukitus kannattaa pitää käytössä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Sormenjälki, kasvojen tunnistus tai pääsykoodi estää luvattoman käytön. Muistathan, että pääsykoodiksi on hyvä valita joku muu kuin oletusarvoinen 1234 tai 0000?

 

Toimivatko yrityksenne liittymät mutkattomasti myös ulkomailla? Tutustu yritysliittymävaihtoehtoihin ja ole tarvittaessa yhteydessä yritysmyyntiimme

 

Artikkeli päivitetty 13.5.2024. Alunperin artikkeli on julkaistu 29.6.2023.

Avainsanat:

Mobiili Tietoturva Liittymät Muuttuva työ Liikkuva työ

Lue lisää uudesta työstä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Homma rullaa, työkalut pelaavat ja tietoturva on kunnossa – Miten yrityksen IT-ostot kannattaa hoitaa?

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Johtaja, älä kurista yrityksesi verkkoja – vanhanaikainen verkkoinfra hidastaa toimintaa ja lisää riskejä

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Muhoslaisia energiavarastoja pian ympäri Eurooppaa? Cactos tähtää kansainvälisille markkinoille

Artikkeli
6/2024 DNA Yrityksille

Korvat hörölle: luvassa on teknologiaa, tietoturvaa ja trendejä

Miltä näyttää teknologian vuosi 2024?

Uljaan uuden huomisen onnennumero on 14 – nimittäin niin monta nousevaa teknologiatrendiä esitellään DNA:n vuoden 2024 teknologiatrendiraportissa! Lue valppaasti, sillä monet näistä trendeistä tulevat jättämään jälkensä historiaan.

 

Pysy digitalisaation vauhdissa.

Tilaa DNA Yrityksille -uutiskirje sähköpostiisi!

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.