3 tapaa, joilla dronet muuttavat maailmaa

Olet saattanut jo nähdä kaupungilla kylttejä, joissa kielletään dronen lennätys tietyllä alueella. Harrastedronet ovat olleet käytössä jo jonkin aikaa, mutta nykyisin niitä käytetään myös työvälineinä. Dronea käyttämällä työ on tehokkaampaa ja turvallisempaa, sillä se pääsee ympäristöihin, jotka eivät ole ihmisen saavutettavissa joko lainkaan tai turvallisesti.

Listasimme erilaisia tapoja, joilla dronet helpottavat työn tekemistä. Oletko kuullut jo näistä?

1. Kiireelliset kuljetukset

Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos on puhunut dronejen käyttämisestä kuljetuksissa jo vuodesta 2013. Nykyisin dronet hoitavat kevyitä kuljetuksia, kuten esimerkiksi ruokatoimituksia. Helsingissä ilmatoimitusten tarjoamisen on aloittanut Wing, joka toimittaa kahvinkin perille ilman roiskeita.

Ensiapulaitteiden kiireellisessä kuljetuksessa voidaan myös hyödyntää dronea. Hätätilanteessa avun saaminen nopeasti on ensisijaisen tärkeää. Esimerkiksi Kanadassa drone lennättää defibrillaattorin apua tarvitsevan luokse.

2. Haastavat työympäristöt

Droneja käytetään myös vaativissa työympäristöissä, kuten esimerkiksi korkeiden mobiilitukiasemien tai viemäreiden tarkistamisessa. Tilat ovat haastavia ihmiselle, mutta drone voi käydä suorittamassa tarkistuksen ja työntekijä pitää jalkansa maankamaralla.

Ahtaan ja pimeän viemärin tarkistaminen on haastava tehtävä, johon drone soveltuu erinomaisesti. Rankkasateen jälkeen viemäreissä on liikaa jätevettä, jolloin ihminen tai pohjaa pitkin kuljetettava robotti huuhtoutuisi jäteveden mukana, mutta drone liikkuu ketterästi ahtaassakin paikassa.

3. Tehokas datan kerääminen

Dronet voivat myös kerätä dataa erilaisten antureiden ja kameroiden avulla. Tästä on hyötyä erityisesti kaivosteollisuudessa. Dronea voidaan käyttää kartoittamaan kaivoksen käytäviä, keräämään tietoa kerätyistä mineraaleista ja tekemään tilavuusmittauksia. Kaivoksissa käytetään esimerkiksi törmäyksen kestävää Elios-dronea, joka tarkistaa vaarallisia kuiluja ja niissä sijaitsevia mineraaleja.

Uusien laitteiden lisäksi työntekoa ketteröittää myös entistä nopeampi ja vakaampi mobiiliverkko. Lataa maksuton opas ja lue kaikki, mitä yrityspäättäjän pitää tietää 5G:stä!

LATAA OPAS

 

Avainsanat:

5G Verkko IoT
 

Lue lisää uudesta työstä

6/2022 Jaana-Liisa Malin

Palveluntarjoaja vai aito kumppani? Yritysten väliset suhteet vaativat työtä, mutta palkitsevat onnistuessaan

Yritysten välinen vuorovaikutus on vahvaa suhdetoimintaa – omine ylä- ja alamäkineen.
Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa.
6/2022 DNA Business

Kalastelu ja heikot kotipalomuurit nakertavat nyt tietoturvaa

Kyberrikolliset manipuloivat vastaanottajaa mielellään pelolla.
6/2022 DNA Business

Kuinka helpottaa asiakaspalvelijan arkea, kun viestitulvaan tahtoo hukkua? DNA:n ratkaisu on Genesys

Genesys-pilvipalvelu helpottaa asiakaspalvelijoiden arkea, tehostaa työskentelyä ja helpottaa tasalaatuisen monikanavaisen asiakaspalvelun toteuttamista. Yhteydenottoihin vastaaminen onnistuu yhdessä kanavassa eikä asiakaspalvelu ole enää ohjelmien välillä poukkoilua.
6/2022 DNA Business

Kesällä voi taas keskittyä – mitä kaikkea johtajan tulisi tietää tekkimaailman menosta?

Johtajat ovat taas saaneet paahtaa täysillä koko kevään ja lähestyvä kesäloma lupailee hetken helpotusta.

Hyödynnetäänkö teillä jo uuden työn mahdollisuuksia? Ota yhteyttä – katsotaan yhdessä parhaat ratkaisut yrityksellesi.