Blogit

Mobiilivarmenne on turvallinen tapa tunnistautua

Milloin olet viimeksi seissyt pankin jonossa tai astunut jalallasi vakuutusyhtiön ovesta sisään? Siitä taitaa olla hetki. Yhä useammin tärkeitä henkilökohtaisia asioita hoidetaan verkossa. Kun henkilöllisyyden todistaminen ei perinteisin keinoin ole mahdollista, tarvitaan verkkoon sopiva tapa tunnistautua. Tunnistautumista vaativat julkisen sektorin asiointipalvelujen lisäksi muun muassa operaattorit sekä pankki- ja vakuutusyhtiöt. Pankkitunnukset ovat varmasti tunnetuin tunnistautumisen muoto verkkopalveluissa, mutta muitakin tunnistautumisen keinoja on.

Mobiilivarmenne on kätevä henkilöllisyystodistus omassa puhelimessa.

SIM-korttiin liitetty sähköinen tunniste toimii kaikkien suomalaisten matkapuhelimissa. Kun kytket mobiilivarmenteen käyttöön, saat hoidettua tärkeät asioinnit missä vaan helposti suoraan puhelimellasi.

Mobiilivarmenteen käyttö on turvallista.

Tunniste tulee aina omaan puhelimeen, joka on salasanalla suojattu. Siten se on myös vaikeampi varastaa. Pankkitunnukset sen sijaan voivat hävitä ja niiden kalastelu on myös helpompaa.

Mobiilivarmenteen käyttöönotto on helppoa.

Ensin tunnistaudut pankkitunnuksilla mobiilivarmenteen käyttäjäksi. Sen jälkeen luot kaksi salasanaa, jotka vain sinä tiedät – toinen tunnistautumista varten ja toinen sähköistä allekirjoitusta varten.

----------

DNA-liittymään mobiilivarmenteen kytkeminen maksaa normaalisti 3,90 € ja kuukausihinta on 1,99 €/kk. Nyt voit ottaa Mobiilivarmenteen ilmaiseksi käyttöösi täällä ja tunnistaudut ensimmäiset 12 kk ilmaiseksi.

Avainsanat:

palvelut vinkit Muita aiheita

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä

12/2023 Samu Malmelin

Nopea tarkistuslista hyvään tietoturvaan