Virustorjunta puhelimeen – muista nämä 5 vinkkiä

Tietoturvasta tulee ensimmäisenä mieleen jotain aivan muuta kuin puhelin. Mutta ihan yhtä tärkeää se on puhelimillekin – varsinkin Android-puhelimille. Mitä puhelimen virustorjunnasta olisi hyvä tietää?
Lue vinkit alta!

1. Virukset vaanivat myös puhelimia

Virustorjunta ja suojaus kiristysohjelmia vastaan on tarpeen myös puhelimille, erityisesti Android-laitteille. Kun käytössäsi on DNA Digiturva, virukset, troijalaiset, kiristysohjelmat ja muut uhat torjutaan reaaliajassa. Palvelun avulla puhelimesi ja tietosi ovat suojassa sekä uusilta että jo olemassa olevilta haittaohjelmilta.

2. Pidä tietosi tallessa: kuvat, omat henkilötietosi, sähköpostit…

Kannat puhelimessasi mukanasi yllättävän paljon itsestäsi: henkilötietoja, yhteystietoja, valokuvia, sähköposteja, sovelluksia, salasanoja… Jos laitteesi katoaa, harva pääsee niihin käsiksi, jos PIN-koodisi on vahva. Mutta virukset toimivat ovelammin ja voivat joko tuhota tai levittää tietojasi hetkessä, jos virustorjunta ei ole kunnossa. Muista myös varmuuskopiot!

3. Kun tietoturva on kunnossa, et eksy haitallisille sivustoille

DNA Digiturva estää sinua siirtymästä haitallisille nettisivuille myös silloin, kun surffaat netissä puhelimella. Palvelu estää ne sivustot, jotka levittävät haittaohjelmia tai yrittävät varastaa tietosi. Samalla teet myös verkkomaksamisesta ja pankkiasioinnista huoletonta – pankkitoimintojen suojaus kuuluu samaan palveluun.

4. Muista virustorjunta myös lasten puhelimissa

Puhelin on useinmiten se laite, jolla lapsi löytää tiensä netin eri sivustoille. DNA Digiturvan Perhesäännöt-toiminnon avulla voit asettaa lapsen puhelimen käytölle turvallisia rajoja, estää pääsyn haitallisiin sisältöihin tai rajoittaa ruutuaikaa. Netistä kannattaa tehdä turvallinen paikka koko perheelle ja sopia samalla pelisäännöistä.

5. Opi erottamaan hyvikset pahiksista

Puhelimeen livahtaneen haittaohjelman voi tunnistaa esim. puhelimen soitto- ja viestihistoriasta, oudoista sovelluksista tai sovellusten toistuvasta kaatumisesta. Luotettavassa seurassa pysyt, kun lataat sovellukset puhelimellesi vain puhelimesi virallisesta sovelluskaupasta. Mistä puhelimeen luikahtaneen viruksen sitten tunnistaa? Lue selvät merkit täältä 

Pidä puhelimesi virustorjunta ajan tasalla, valitse DNA Digiturva

DNA Digiturva on DNA:n ja F-Securen yhteistyössä toteuttama kotimainen tietoturvapalvelu, joka suojaa puhelimesi ja muut laitteet viruksia vastaan ja asettaa halutessasi rajat myös netinkäytölle – yhdellä tilauksella.