Tekniikkauskollisen kellovalinta

Älä haali suurta laitekavalkadia, vaan ohjaa maailmaasi ranteesta käsin. Isyyspakkaus-blogin tekniikkauskollinen Tommi Koivisto testasi ja vakuuttui Apple Watch Series 6 Cellular -kellon ominaisuuksista. Lue Tommin kokemukset siitä, mistä kaikista arkisista toiminnoista kello suoriutuu! Ohjauskeskus omassa kädessä tekee elämästä virtaviivaista.

Puhelut ja viestittely

Apple Watch Series 6 Cellularissa on eSIM-valmius, mikä tarkoittaa, että kelloon saa mobiiliyhteyden. Tällöin kelloa voi käyttää puhelimena. DNA Multi-SIM -lisäpalvelulla kello ja puhelin käyttävät samaa puhelinnumeroa, jolloin saapuviin puheluihin voi vastata kellolla, vaikka puhelin ei olisi yhteydessä siihen.

"iMessaget vaimolta, Slack-viestit kollegoilta, sähköpostit bisneskumppaneilta, ruutuaikapyynnöt ja Whatsapp-viestit tyttäreltä, Instagram-ilmoitukset ja viestit seuraajilta… Erilaisia viestejä ilmestyy puhelimeen pitkin päivää. iMessaget ja sähköpostit tulevat Apple Watchiin myös ilman puhelinta, ja puhelimen ollessa lähistöllä Apple Watch näyttää myös kaikki muut puhelimeen saapuvat push-viestit."

Tommin elämää helpotti se, ettei puhelinta tarvitse kaivaa joka tilanteessa esiin – riittää, että vilkaisee ranteesta, vaativatko yhteydenotot reagointia. Viesteihin vastaaminen onnistuu esimerkiksi puheentunnistinta hyödyntävällä sanelin-toiminnolla tai ääniviesteinä. Applen oma Viestit-sovellus mahdollistaa lyhyet vakioviestit, kuten Kyllä, Joo, tai OK.

Lompakko ranteessa

"Olen liittänyt sekä luottokorttini että Edenred-korttini ApplePayhin, joten voin maksaa ostokseni kaupoissa vilauttamalla kelloa kortinlukijalle."

Viihdeosasto 

Musiikin, äänikirjojen tai podcastien kuuntelu onnistuu yhdistämällä kellon kuulokkeisiin. Etenkin kuntosalilla kello on kömpelöön puhelimeen verrattuna parempi vaihtoehto treenin sujuvuuden kannalta. AirPods-kuulokkeet yhdistyvät kelloon ja kuuntelu voi vaikka jatkua kohdasta, mistä se puhelimella jäi kesken. 

"Varsinkin kesällä pelkissä shortseissa ja t-paidassa puhelimelle ei ole muuta paikka kuin käsi. Puutarhamökillä haluan olla tavoitettavissa, vaikka saatan touhuta ulkona tuntikausia. Joskus olen jättänyt puhelimen mökin sisään ja yrittänyt touhuta puhelimen Bluetooth-kantaman päässä, mutta ei siinäkään puheluihin vastata eikä säädetä äänenvoimakkuutta."

Kello kulkeutuu aina huomaamattomasti mukana, ja vapautuneet kädet mahdollistavat monenlaisen puuhastelun. Kellosta on tosin iloa myös puhelimen kanssa: jos äänikirjaa tai musiikkia toistetaan puhelimesta, kellon kautta voi kontrolloida vaikkapa sovelluksen äänentoistoa.

Kellosta kaukosäätimeksi 

Kellon Kaukosäädin-appi yhdistyy Apple TV -laitteeseeni, ja voin tehdä sillä kaiken, mitä varsinaisella kaukosäätimelläkin laitteen sammuttamista lukuun ottamatta.

Fitness- ja hyvinvointikello

Tommi käyttää Apple Watch Series 6 Cellularia muun muassa sykkeen, päivittäisten askelten, kävellyn matkan ja noustujen kerrosten mittaamiseen.

"Aktiivisuus-appi mittaa päivittäistä arkiliikuntaa, treeniä ja seisomiseen käytettyä aikaa, joille voi asettaa itse päivittäiset tavoitteet. Istumatyötä kotisohvalla tekevälle on ollut erittäin hyvä ominaisuus, että kello myös huomauttaa, kun on aika nousta sohvalta ja kävellä hetkinen."

Kartturi

Apple Watch Series 6 Cellular -kello on varustettu sisäänrakennetulla GPS:llä sekä kartanlukutoiminnolla, joka napauttaa ranteessa silloin, kun reitillä tulee kääntyä.

"Jonain päivänä, kun poistun taas kotoa muuallekin kuin lähikauppaan tai koiran ulkoilutuslenkille, keksin varmasti käyttöä esimerkiksi kellon karttasovellukselle ja julkisen liikenteen reittioppaille."

Bonari: FaceID kasvomaski päässä

Kello ranteessa puhelimen Face ID toimii kasvomaski päässä!

"Tämä on ominaisuutena näennäisen pieni, mutta se on ehtinyt tuottaa jo niin paljon iloa, että se ansaitsee erityismaininnan."

Face ID:ta, eli puhelinlukituksen avaavaa kasvojentunnistusta käyttävät ovat saaneet huomata kasvomaskin estävän toiminnon. Applen uusiempien käyttöjärjestelmäpäivitysten jälkeen puhelimen lukitus aukeaa kasvomaskista huolimatta, mikäli kantaa Apple Watchia ranteessa.

Mitä toimintoja sinä löydät kellosta?

Lue alkuperäinen Isyyspakkaus-blogikirjoitus kokonaan.