Ota käyttöösi kunnon verkko. Saat tehokkaan netin ja laajan valikoiman maksu-TV-kanavia. Kasvatat samalla talosi arvoa.

Talon liittäminen kiinteään verkkoon

DNA:n kiinteistökaapelilla liität talosi sisäverkon yleiseen tietoliikenneverkkoon. Kiinteässä verkossa TV-kuva ja netti eivät pätki ja nettiyhteys on nopea sekä tehokas. Lue lisää kiinteistökaapelin toimituksesta ja hinnoittelusta.

Kun kiinteistösi on kytketty DNA:n verkkoon kiinteistökaapelilla, voit tilata kaapelitelevision saatavuusalueella kaapelitelevisioliittymän, joka sisältää kattavan peruskanavavalikoiman, HD-kanavat ja mahtavan valikoiman maksu-tv-kanavia. Lue lisää kaapeli-TV:n toimituksesta ja hinnoittelusta.

HD-antennilla saat teräväpiirtokuvan ja lisää kanavia

Kanavapaketit ja HD-tasoisen kuvan saat kotiisi myös antennin kautta. DNA:n antenniverkossa on kattava valikoima viihdettä ja kymmeniä kanavapaketteja, mistä valita. Tutustu antennin asennusvaihtoehtoihin osoitteessa www.dna.fi/tuki-antennikoti#vhf.

DNA Netti + Matkanetti – huippunopea netti kotiin ja mukaan

Valitse netti, josta riittää kaistaa koko perheelle ja kodin kaikille laitteille. Jos asut kaapeliverkon alueella, DNA Netti + Matkanetti on tuote, joka tarjoaa kolme nopeusvaihtoehtoa ja kaksi liittymää: kiinteän netin kotiin ja liikkuvan laajakaistan mukaan. Kaapeliverkon ulkopuolella nautit 4G-nopeuksista missä tahansa liikutkin. Tee osoitehaku ja tarjoamme sinulle juuri sopivan liittymän.

Tee osoitehaku

Viihdettä, jännitystä ja urheilua koko perheelle DNA:n kanavapaketeissa

DNA:n laajasta kanavapakettivalikoimasta löytyvät uusimmat leffat, ajankohtaiset urheilut sekä dokumentit ja sarjat koko perheelle. Kanavapakettien saatavuus riippuu siitä, asutko antenni- vai kaapelitaloudessa.

Tutustu kanavapaketteihin

Tiesitkö?

Jos katollasi on jo VHF-antenni, joka oli käytössä ennen digisiirtymää, saat HD-kanavat ilman uutta antennia. Suuntaa antennisi vain uusiksi kohti DNA:n lähetintä ja nautit uusista kanavista sekä huippulaadukkaasta kuvasta.

Liityntätekniikat

Verkkoon liittämisessä käytettävät kaapelit ja laitteet haltuun. 

Kaapeliverkkoon kytketyissä kiinteistöissä ei tarvita omia antenneja, vahvistimia tai erillisiä internet-kaapelointeja.

Ketjutettujen jakoverkkojen tekniset vaatimukset

DNA:nkaapeliverkkoon kytkettävien kiinteistöjen ns. ketjutettujen jakoverkkojen minimitoimintataso pitää olla seuraava:

Toimintataajuusalue 5 - 862 MHz
Maksimivaimennus vahvistimelta antennirasialle 45 dB
Minimivaimennus vahvistimelta  antennirasialle 30 dB
TV-kanavien maksimitasoero  taajuusalueella 15 dB

Dokumentointi

DNA:lle toimitetaan seuraavat dokumentit hyvissä ajoin ennen kiinteistön kytkemistä kaapeliverkkoon.

Jakoverkkokaavio
Kaavio (loppupiirustus) jakoverkon rakenteesta komponentteineen.

Kaavioista pitää olla nähtävissä huoneistonumerot, asennetut kaapelityypit, kaapeleiden pituudet, käytetyt jaot ja haaroittimet, laitteiden ja komponenttien asennuspaikat, antennirasiatyypit, maadoitus ja sähköliitäntä.

Mittauspöytäkirja Mittauspöytäkirjassa tulee olla mittaustulokset käytetyllä taajuusalueella. Tuloksista tulee olla pääteltävissä jakoverkon minimi- ja maksimivaimennukset sekä taajuusalueen kaltevuus (125-862 MHz).

Kiinteistössä rakennusten väliset maakaapelit ovat osa jakoverkkoa ja niistä tulee myös olla mittaustulokset käytetyllä taajuusalueella.

Suositeltavat mittaustaajuudet ovat 47 MHz, 125 MHz sekä 862 MHz.Sähköisessä muodossa olevat dokumentit tulee lähettää DNA:lle sähköpostiosoitteeseen antennikaaviot@welho.fi.

Käytettävät kaapelit ja laitteet

Vahvistimet DNA toimittaa kiinteistöön tarvittavat jakovahvistimet. Vahvistinkaapit, jakovahvistimen ja mittalaitteen tarvitsema sähköliitäntä, jakorasiat ja maadoitus ovat taloyhtiön vastuulla.

Kaapelit Asennustilan mukainen yhteisantennikäyttöön hyväksytty kaapeli, jonka suojausvaimennus on vähintään 80 dB. Ilmakaapeleiden tekninen käyttöikä on lyhyt, joten kaikki rakennuksien väliset kaapelit tulee olla maakaapeleita.

Jaottimet/ haaroittimet Asennustilan mukaiset yhteisantennikäyttöön hyväksytyt standardin mukaiset laitteet, joiden suojausvaimennus on vähintään 80 dB ja toimintataajuusalue 5- 862 MHz.

Jatko- ja vaihtoliittimet Asennustilan mukaiset liitimet, joiden suojausvaimennus on vähintään 80 dB.

Antennirasiat Yhteisantennikäyttöön hyväksytyt standardin mukaiset suuntakytkintyyppiset antennirasiat tai erillisen haaroittimen kanssa käytettävät antennirasiat.

Sisäverkon kunnostuksen yhteydessä suosittelemme käytettäväksi ns. multimediarasioita, jotka takaavat luotettavan laajakaistayhteyden toiminnan.

Multimediarasioita käytettäessä varmista rasioiden soveltuvuus aina ensin DNA:n edustajalta.

TV-liitosjohdot Yhteisantennikäyttöön hyväksytyt kaksoissuojatut liitäntäjohdot, joiden suojausvaimennus liittimineen tulee olla vähintään 75 dB ja suositus on vähintään 85 dB.

Tutustu DNA:n antennitelevisiopalveluihin

Pientalorakentajan tietoliikenneopas

Verkkoonliittymisen myyntiesite

Huolto- ja viankorjaus

DNA:n huoltopalvelu hoitaa viankorjausta DNA:n kaapeliverkossa.

Anna DNA:n huoltopalvelun huoltaa

Huoltopalvelu hoitaa viankorjausta (TV- ja kaapelilaajakaistaviat) DNA:n kaapeliverkossa verkkoon liitetyissä taloissa sekä asiakkaiden kotona. Jos televisiokuva ei näy tai kaapelilaajakaistayhteys ei toimi, ole aina ensin yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun. Sovimme huoltokäynnistä erikseen ja tilaamme korjaajan paikalle.

Huoltokäynnit pääkaupunkiseudulla sekä Kuopion, Lahden, Lohjan, Oulun, Porin, Rauman ja Turun alueella hoitaa DNA:n oma huoltopalveluhenkilöstö. Käyttämällä omaa asiantuntevaa henkilöstöämme olemme kyenneet parantamaan merkittävästi asiakaskokemusta ongelmatilanteiden selvittelyssä. Pääosaan asiakaskontakteista lupaamme huoltokäynnin viimeistään seuraavalle päivälle.

Kun kyseessä on laajempi, esimerkiksi koko kiinteistöä koskeva tai sitä laajempi vika, huoltopalvelu ei tee erillistä kotikäyntiä vaan asiakaspalvelun tai järjestelmähälytyksen perusteella käynnistää viankorjauksen heti. Laajempia vikailmoituksia varten DNA:lla on 24 tunnin päivystys arkisin ja viikonloppuisin. Muutoin huoltokäynnit sovitaan aina asiakkaan kanssa asiakaspalvelun kautta erikseen virka-aikana eli klo 8.00 - 16.00 välisenä aikana. Muistathan olla kotona, kun korjaaja saapuu!

Jotta voimme parantaa huoltopalveluamme jatkuvasti, saat huoltokäynnin jälkeen tekstiviestillä kyselyn palvelun laadusta. Palaute auttaa huoltopalvelun laadun seurannassa ja kehityksessä.

Palveluajat:

  • Arkisin klo 8-24 (Huom! klo 16 jälkeen päivystys laajempia vikoja varten)
  • Viikonloppuisin 9-24

Huoltokäynnin tilaus:

Etkö löydä etsimääsi? 
Anna kun autamme! Valitse aihe, viemme sinut perille.