Mobiilivarmenne

DNA Mobiilivarmenne - turvallinen tapa tunnistautua

DNA Mobiilivarmenne on henkilöllisyystodistus kännykässä, ja sen avulla voi myös tehdä sähköisen allekirjoituksen. Mobiilivarmenne sopii kaikille, joilla on laskutettava matkapuhelinliittymä ja jotka haluavat turvallisen ja helpon tavan tunnistautua erilaisissa palveluissa.

Tutustu mobiilivarmenteeseen ja sen erilaisiin käyttötapohin osoitteessa http://www.mobiilivarmenne.fi/fi/purposes/all/

Mobiilivarmenne ei ole saatavilla DNA Äly-, DNA Superäly-, DNA Rajaton- ja DNA Mini -liittymiin.

Näin hankit mobiilivarmenteen

  1. Varmista, että sinulla on mobiilivarmennetta tukeva SIM-kortti. Jos sinulla ei ole mobiilivarmennetta tukevaa SIM-korttia, voit tilata sen DNA:n nettisivujen kautta tai DNA Kaupasta. Nettitilauksen jälkeen sinulle toimitetaan postitse uusi SIM-kortti. DNA Kaupasta saat kortin heti.
  2. Uusi SIM-kortti on syytä vaihtaa puhelimeen heti kortin aktivoiduttua, sillä vanha SIM-kortti lakkaa toimimasta heti uuden kortin aktivoinnin jälkeen. Ohjeet saat uuden SIM-kortin mukana. Kortinvaihdon jälkeen mobiilivarmenteen käyttöönotto vaatii mobiilivarmennepalvelun aktivoinnin.
  3. Mobiilivarmennepalvelu aktivoidaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun tai DNA Kaupassa. Tämän jälkeen mobiilivarmenne on vielä rekisteröitävä.
  4. Rekisteröinti onnistuu useimpien pankkien pankkitunnuksilla täällä tai DNA Kaupoissa.

Mobiilivarmenteen käyttö

Mobiilivarmenteen käyttö saattaa vaihdella hieman palvelusta riippuen. Tyypillisimmillään se sisältää kuitenkin seuraavat kolme yksinkertaista vaihetta.

  1. Haluat käyttää palvelua, joka edellyttää tunnistautumista. Kirjaudu sisään omalla kännykkänumerollasi tai käyttäjätunnuksellasi.
  2. Tämän jälkeen saat varmistusviestin puhelimeesi, jonka kuittaat näppäilemällä oman tunnuslukusi.
  3. Kännykkä lähettää tiedon tunnistautumisesta verkkosivuille ja palvelu aukeaa.

Mobiilivarmenteen käyttö on toistaiseksi maksutonta. Mobiilivarmenteen käyttämisestä ulkomailla peritään ulkomaanhinnaston mukainen tekstiviestimaksu.

Testaa mobiilivarmenteen käyttöä.

Häirinnänestokoodi

Häirinnänestokoodin tarkoitus on estää käyttäjän matkapuhelimen asiattomat tai tahattomat tunnistautumispyynnöt. Oletusarvoisesti estokoodi on kytketty pois päältä. Kytke häirinnänestokoodi päälle.

Mobiilivarmenteen sulkeminen ja poisto käytöstä

Palveluun liittyvissä ongelmissa, kuten puhelimen katoamistilanteissa tai kun haluat lopettaa mobiilivarmenteen käytön, ole yhteydessä asiakaspalveluumme. Palvelun sulkeminen on maksutonta.

Lisätietoa Mobiilivarmenteesta

Asiakasesite
Palvelukuvaus
Tunnistusperiaatteet
Varmennuskäytäntö
Varmennepolitiikka