Soiva kello – Minttu Storgårds kantaa puhelimen hyötyjä ranteessaan

Mami go go -blogin Minttu Storgårds testasi Apple Watch Cellular -kelloa mobiiliyhteydellä varustettuna, minkä ansiosta hän on enemmän läsnä perheensä kanssa, tärkeät puhelut eivät mene ohi, somea ei tule selattua puolihuomaamatta ja liike on lisääntynyt arjessa.

Minttu Storgårds kantaa ranteessaan DNA Multi-SIM -lisäpalvelulle varustettua kelloa, jonka ei puhelimena toimiakseen tarvitse olla edes puhelimen ulottuvissa. Lisäpalvelun avulla netti sekä puhelin toimivat yhtä aikaa puhelimen lisäksi älykellossa, joka värisee tai napauttaa kevyesti Mintun ranteessa tulevien puheluiden merkiksi.

”Voin lähteä ulos lenkille, pyykkitupaan tai lasten kanssa metsään ilman koko puhelinta ja olla silti tavoitettavissa tai soittaa itse tarvittaessa.”

Minttu toteaa kolmen lapsen äitinä Apple Watch Series 6 Cellularin helpottavan arkea yllättävän paljon. Ennen puhelin oli monesti hukassa, se sai soida kenenkään kuulematta ja tärkeitä puheluita meni ohi. Minttu on säätänyt asetuksissa niin, että vain läheisten puhelut soivat ranteessa, sillä etenkin lasten puheluihin hän haluaa aina vastata.

Toisaalta ruutuaikaa kertyy kuin huomaamatta silloin kun puhelimeen tarttuu ja sosiaalisen median houkutus on suuri. Mintun kellon ruuturaportti paljastaa, että kellon kanssa vietetyn ensimmäisen viikon aikana ruutuaika väheni 32 prosenttia. Minttu iloitseekin olevansa kellon ansiosta enemmän läsnä perheensä kanssa.

Minttu helpottaa arkeaan käyttämällä Apple Watchin toiminnoista muun muassa kääntäjää, ajastinta, muistutuksia, käsinpesumuistutusta -ja ajanlaskuria, Shazamia sekä etsi ystävä -ominaisuutta lastensa sijainnin tarkistaakseen. Kello toimii myös kameran etälaukaisijana, ja Minttu ottaa ryhmäkuvia lastensa kanssa kellon ruudun samalla näyttäessä millainen kuva on tulossa.

”Kellossa toimii myös esimerkiksi äänikirja-appi, mikä on aivan mahtavaa lenkillä, viestit voi sanella ja lähettää Sirin avulla ja toki kellolla voi myös maksaa ApplePayn kautta – kätsy myös silloin, jos lompakko JA kännykkä ovat kotona.”

Ja mitä tulee hukassa olevaan puhelimeen – kellon avulla puhelimeen voi soittaa äänimerkin!

Liikettä ja parempaa unta

Minttu on saanut kaipaamaansa motivaatiota arjen aktiivisuuteen ja on jopa ylittänyt liikuntatavoitteensa. Apple Watchin kanssa kaikki päivän aikana otetut askeleet kirjautuvat ylös. Myös muiden urheilusuoritusten seuraaminen on tuntunut helpolta ja näppärältä, vaikka se on ollut Mintulle uutta.

”Kelloon voi asettaa itselleen päivittäisen aktiivisuustavoitteen, itselläni se on Arkiliikuntatavoite: 180 minuuttia, Liikuntatavoite: 30 minuuttia, Seisomistavoite: 10 tuntia päivässä.”

Kello myös seuraa Mintun kuukautiskiertoa, hälyttää jaloittelemaan havaitessaan liiallista paikallaan oloa, muistuttaa säännöllisestä veden juomisesta tai minuutin syvähengitysharjoituksesta.

Minttu on kokenut hyötyvänsä lisäksi kellon Uni-sovelluksesta. Se auttaa luomaan säännöllisen aikataulun ja iltarutiinin sekä seuraa nukkumisen kehitystä.

Tottuneena iPhone-käyttäjänä Minttu on hyödyntänyt puhelimen rauhoittumis- ja nukkumaanmenomuistutusta. Samat asetukset, jotka esimerkiksi sulkevat Mintun toiveiden mukaisesti yöksi sovellukset, ovat nyt siirtyneet automaattisesti kelloon. Yöllä kello seuraa ranteessa tarkasti unta ja unen aikaista sykettä.

”Kello on kertonut sen mitä itse jo aavistelinkin, eli nyt on aika hankkia makkariin pimennysverhot. Uneni on tasaista ja sikeää aina sinne viiteen asti aamulla, jonka jälkeen alan heräilemään. Mutta muuten olen saanut unitavoitteeni, noin 8,5 tuntia unta yössä täytettyä aika hyvin!”

Lue kokonaan alkuperäinen Mami go go -kirjoitus.