DNA Selausturva – suojattua surffausta liittymällesi

Klikkaile menemään ilman huolia! DNA Selausturva estää haitalliset sivustot, kun käytät nettiä laitteellasi DNA:n mobiiliverkossa. Sen avulla estät vaivatta myös lapsille sopimattomat sivut. 

Suojaa laitteesi netti haitallisilta sivustoilta

DNA Selausturva on liittymän lisäpalvelu, joka estää pääsyn netin tunnetuimmille haitallisille sivustoille. Voit valita kahden suojaustason väliltä, joista laajempi estää myös mm. väkivaltaa sisältäviä sivustoja. Selausturva toimii DNA:n verkossa, joten se ei vie tilaa laitteesta eikä vaadi omaa sovellusta; voit hallinnoida palvelua helposti Oma DNA -sovelluksessa. DNA Selausturva on oiva lisä esimerkiksi lapsen liittymään.

DNA Selausturva puhelinliittymään

1,90 €/kk

Ei määräaikaa

DNA Selausturva 4G- tai 5G-nettiliittymille

4,90 €/kk

Ei määräaikaa

Saat hankittua lisäpalvelun näppärästi Oma DNA -sovelluksesta tai myyntipalvelusta.

Kaksi suojaustasoa

Voit valita kahden suojastason väliltä: Tietoturvauhat tai Tietoturvauhat ja lapsille sopimaton sisältö. Voit vaihtaa tasoja silloin, kun haluat tai kytkeä suojauksen välillä pois päältä. Laajempi suojaustaso suodattaa myös väkivaltaa, aikuisviihdettä, uhkapelejä ja huumeita käsittelevät sivut. 

Usein kysyttyä DNA Selausturvasta

Mille liittymille palvelu on kytkettävissä?

DNA Selausturva on liittymän lisäpalvelu, jonka voi kytkeä useimmille DNA:n liittymille: puhelinliittymiin ja mobiililaajakaistan 4G- ja 5G-liittymiin. Palvelu estää pääsyn tunnetuimmille haitallisille sivuille, kun käytät nettiä mobiiliverkossa.

Voit tarkistaa Oma DNA -sovelluksesta liittymät-kohdasta omat liittymätyyppisi. Palvelu toimii kaikissa puhelinliittymissä ja liikkuvan laajakaistan liittymissä. Tilaaminen ja hallinnointi prepaid-liittymälle onnistuu prepaidin itsepalvelukanavassa, osoitteessa prepaid.dna.fi.

Miten aloitan palvelun käytön?

Palvelun tilaaminen Oma DNA -sovelluksessa onnistuu näin: 

  1. Valitse sovelluksesta liittymä, jolle haluat palvelun liittää 
  2. Mene kohtaan "Liittymän hallinta" 
  3. Valitse "Lisäpalvelut" ja sen alta DNA Selausturva 

Jos sinulla on prepaid-liittymä, katso ohjeet täältä. Jos puhelimessa ei vielä ole Oma DNA -sovellusta, saat sen ladattua puhelimellesi sovelluskaupasta. 

Muutama puhelimen asetus on hyvä varmistaa ennen kuin aloitat palvelun käytön:  

  • Ota WiFi-yhteys pois päältä. Selausturva toimii vain, kun käytät nettiä DNA:n mobiiliverkossa. 
  • Ota myös suojattu VPN-yhteys pois päältä. Selausturvan suodatus toimii, kun käytät nettiä ilman suojattua VPN-yhteyttä.  

Tarkemmat ohjeet löydät palvelun tukisivuilta

Mistä tiedän, että palvelu on estänyt sivun?

DNA Selausturva estää sivun valitsemasi suojaustason mukaisesti. Vaihtoehtoiset suojaustasot ovat: Tietoturvauhat tai Tietoturvauhat ja lapsille sopimaton sisältö. Kun DNA Selausturva havaitsee, että sivulla on haitallista sisältöä, se estää käyttäjältä pääsyn kyseiselle sivulle. Haitallista sisältöä voi olla esim. aikuisviihdettä, väkivaltaa, uhkapelejä tai huumeita sisältävä sivu. Tällöin aiotun sivun sijaan avautuu erillinen DNA:n infosivu, jossa kerrotaan, että DNA Selausturva on estänyt kyseisen sivun haitallisen sisällön vuoksi.

Voit siis huoletta liikkua netissä ja antaa lapsenkin käyttää nettiä mobiiliverkossa - palvelu estää pääsyn tunnetuille haitallisille sivustoille ja ohjaa käyttäjän niiltä pois ennen kuin vahinkoa ehtii tapahtumaan.

Huom! Jos kyseinen sivusto käyttää suojattua https-yhteyttä, infosivua ei aina näytetä, mutta saat tiedon, että sivu on estetty.

Estetyn sivun jälkeen avautuva DNA:n infosivu näyttää tältä: Jos sivulla on suojattu https-yhteys, estetty sivu näyttää tältä:

 

Tarvitsenko tämän lisäksi muita tietoturvapalveluita?

DNA Selausturva estää pääsyn tunnetuimmille haitallisille nettisivuille silloin, kun käytät nettiä mobiiliverkossa. Se ei estä viruksia tai tietovuotoja,  tarjoa suojattua nettiyhteyttä avoimissa verkoissa tai esim. auta suojaamaan salasanojasi. Sitä varten on DNA Digiturva, kattava tietoturvapalvelu, jonka avulla voit yhdellä tilauksella suojata puhelimen lisäksi perheen muutkin päätelaitteet; tietokoneet ja tabletit. 

 

Miten Selausturva käsittelee tietojani?

Tietoja käsitellään DNA Selausturva -palvelun tuottamiseksi. Palvelu käsittelee tietoja niistä haitallisiksi luokitelluista verkko-osoitteista (URL-osoitteet), jotka liittymällä on yritetty avata. Tietoja käsitellään, jotta voimme tuottaa tilaamaasi DNA Selausturva -palvelua. Palvelu tunnistaa valitun suojaustason mukaan puhelimen nettiliikenteestä yrityksen hakeutua haitalliseksi luokitellulle sivustolle ja estää sivustolle pääsyn. Jos haluat edetä estetylle sivulle, voit kytkeä palvelun pois päältä Oma DNA -sovelluksessa.

DNA Selausturva ei muilta osin kerää tietoja liittymällä käytetyistä palveluista tai vierailluista verkkosivustoista. Lisää tietoa löydät DNA:n tietosuojaselosteesta.

DNA Selausturva ei toimi oikein puhelimessani, mitä teen?  

Tutustu DNA Selausturvan tukisivuun.

Kolme syytä kokeilla DNA Selausturvaa 

  • Estä tunnetuimmat haitalliset sivustot
  • Vältä huijaus- ja tietojenkalastelusivustot
  • Suojaa lapsen netinkäyttöä puhelimella

 

Varmista kattava tietoturva koko perheelle

Jos haluat laajemman turvan yhdelle tai useammalle laitteelle, valitse DNA Digiturva. Sen avulla saat kattavan virustorjunnan, VPN:n, tietovuotohälyttimen ja salasanapankin kerralla koko perheen laitteisiin.