Vieraskynä: Bloggaajalla ei päivää ilman älypuhelinta

Ihminen on aina halunnut ikuistaa kauneimmat muistonsa ja jakaa kuulumisensa, mutta muutamassa vuodessa yksi asia on muuttunut radikaalisti. Älypuhelinten myötä kannamme mukanamme koko mobiilia maailmaa ja se ei ole ihan vähän se. 

Älypuhelimien myötä lähes jokaisella on mukanaan kamera ja videokamera aina ja kaikkialla. Kun eteen tulee vuoden kaunein auringonlasku, ensireaktio on napata se puhelimen muistiin. Jaettu ilo ei ole enää vain kaksinkertainen vaan moninkertainen. Pikaviestipalvelut ja sosiaalisen median kanavat mahdollistavat hetkien jakamisen kavereille, sukulaisille ja jopa tuntemattomille vain muutamalla napinpainalluksella. Älypuhelin on todella muuttanut elämää. 

Sisustusbloggaajan tärkeimmät työkalut ovat järjestelmäkamera, tietokone ja älypuhelin. Blogikuvat syntyvät  lähes aina järkkärillä, sillä sen valovoimaiset ominaisuudet pesevät laadukkaimmankin puhelimen kameran. Sosiaalisen median kanaviin puhelinkuvat ovat usein varsin passeleita. Puhelimen muistista löytyy muutama täsmäsovellus, jonka ansiosta pikainen kuvankäsittely onnistuu vaikka kaupan kassajonossa. 

Bloggaajalla ei ole päivää ilman älypuhelinta. Päivitän some-kanavia puhelimella. Ideoin uusia postauksia sähköiseen muistikirjaani. Luen ja vastaan kommentteihin puhelimen kautta. Inspiroidun muiden blogikirjoituksista ruudun välityksellä. Bloggaajakollegoita löytyy useammastakin ryhmästä niin Facebookista kuin Whatsappista, sillä älypuhelin on mahdollistanut täysin uudenlaisen kollegiaalisen vertaistuen. 

Bloggaaja voi tehdä työtään milloin ja missä vain. Se on modernia työelämää, jossa inspiraatio ei katso kelloa. Välillä kuitenkin tarvitaan taukoa viesteistä ja yhteyksistä, eikä maailma kaadu vaikka jonain iltana auringonlaskua tuijottelee ilman puhelimen kameraa. Kun käyn illalla nukkumaan, napsautan älypyhelimeni lentokonetilaan. Yön aikana tulevat viestit odottavat aamua. Aamukahvin ääressä on mukavaa kurkata, kuinka monta uutta lukijakommenttia ja muuta viestiä odottaa puhelimessa. Vaikka olisimme kuinka mobiileja ja nykyaikaisia, ei kannata unohtaa vanhan kansan sananlaskua. Hyvä renki mutta huono isäntä -sananlasku sopii älypuhelimiin kuin filtterit Instagramiin. 

 

 -Kerttu Pylvänäinen, Modernisti kodikas -blogi

Avainsanat:

some

Kommentit

Ole ensimmäinen, joka kommentoi tätä juttua!