Vaihtamassa Androidista iPhoneen? Lue tämä!

Android-käyttäjiä houkutellaan usein kokeilemaan uusinta iPhonea, mutta datan siirtämisen vaikeus järjestelmien välillä mietityttää. Tässä muutama vinkki Android-käyttäjälle, jos leirin ja luurin vaihtaminen on tulossa ajankohtaiseksi.  

1. Siirrä omat tietosi Androidilta

Androidilta siirtyessä on tärkeää siirtää kaikki arvokas tieto uuteen iPhoneen. Applella on “Siirrä iOS -käyttöjärjestelmään”-sovellus, joka on ladattavissa Play Storesta. Sovellus huolehtii yhteystietojen, viestihistorian, kuvien ja videoiden, netin kirjanmerkkien, sähköpostitilien ja kalenterien siirrosta. Useimmat App Storesta löytyvät ilmaiset sovellukset ladataan myös uudelle iPhonelle synkronisoinnin jälkeen.

2. Luo Apple ID

Seuraava vaihe uuden iPhonen käyttöönotossa on Apple ID:n luominen. (Käyttäjät, jotka jo omistavat Applen laitteen, kuten kannettavan tietokoneen tai tabletin, voivat käyttää sisäänkirjautumisessa olemassa olevaa Apple ID:tä.) Apple ID on keskitetty sisäänkirjautuminen kaikille Applen palveluille kuten App Storeen ja iCloudiin.

3. Ota käyttöön iCloud

Kun Apple ID -tili on luotu, käyttäjiä ohjeistetaan ottamaan käyttöön iCloud. Tämä ominaisuus varmuuskopioi kuvat, videot, viestit ja kaikki käyttäjän asetukset. iCloud -avainnipun käyttöönotto tallentaa salasanat turvallisesti pilveen, josta ne ovat samalle käyttäjälle saatavilla kaikilla Applen laitteilla.

4. Opi miten App Storessa navigoidaan

Kun uuden iPhonen asennus on valmis, seuraava vaihe on ladata kaikki tarpeelliset sovellukset App Storesta. Äskettäin uusitussa iOS 11 -käyttöjärjestelmässä sovelluskaupassa on intuitiivinen hakutoiminto, joka auttaa käyttäjiä löytämään tuntemansa sovellukset sekä osio, joka esittelee suosittuja ja hyödyllisiä muita sovelluksia.

5. Aloita iTunesin käyttö

Hyödyntääkseen kaikkia iPhonen multimediaominaisuuksia, käyttäjät voivat käyttää Apple ID:tä kirjautuakseen myös iTunesiin musiikki- ja elokuvasisältöjen pariin. Sisältöpaljoudessa navigointi voi olla haastavaa, mutta kuten App Storessakin, iTunesissa on kätevä hakutoiminto ja osio ”suosituksille”. Jatkuvalla käytöllä kauppa oppii käyttäjän mieltymykset ja suosittelee musiikkia ja elokuvia, jotka sopivat käyttäjän mieltymyksiin.

Tutustu tällä hetkellä myynnissä oleviin Applen puhelimiin ja puhelimien lisätarvikkeisiin DNA:n nettikaupassa.

Avainsanat:

Apple Android laitteet Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2023 Samu Malmelin

Asiantuntijoiden vinkit vanhempien yleisimpiin huolenaiheisiin koskien lasten puhelimen käyttöä

Asiantuntijat antavat vinkkejä, miten rajoittaa ruutuaikaa ja varmistaa puhelimen turvallinen käyttö.
5/2023 Samu Malmelin

Digilaitteeton aika on hyväksi lapsen kehitykselle ja kasvulle – huomiota tulee kiinnittää lapsen oikeanlaiseen digilaitteiden käyttöön

Vanhempien tehtävä on varmistaa lapselle turvallinen kasvuympäristö – myös digimaailmassa.
5/2023 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2023 Artikkelien toimitus

Digilaitteista on tärkeää pystyä pitämään taukoa

Koko perheen Puhelinparkki on hyvä keino tukea lasten ja nuorten kehitystä, ja lisäksi se auttaa keskittymään välillä älylaitteen sijaan muihin mukaviin toimiin.