Blogit

Vaihtamassa Androidista iPhoneen? Lue tämä!

Android-käyttäjiä houkutellaan usein kokeilemaan uusinta iPhonea, mutta datan siirtämisen vaikeus järjestelmien välillä mietityttää. Tässä muutama vinkki Android-käyttäjälle, jos leirin ja luurin vaihtaminen on tulossa ajankohtaiseksi.  

1. Siirrä omat tietosi Androidilta

Androidilta siirtyessä on tärkeää siirtää kaikki arvokas tieto uuteen iPhoneen. Applella on “Siirrä iOS -käyttöjärjestelmään”-sovellus, joka on ladattavissa Play Storesta. Sovellus huolehtii yhteystietojen, viestihistorian, kuvien ja videoiden, netin kirjanmerkkien, sähköpostitilien ja kalenterien siirrosta. Useimmat App Storesta löytyvät ilmaiset sovellukset ladataan myös uudelle iPhonelle synkronisoinnin jälkeen.

2. Luo Apple ID

Seuraava vaihe uuden iPhonen käyttöönotossa on Apple ID:n luominen. (Käyttäjät, jotka jo omistavat Applen laitteen, kuten kannettavan tietokoneen tai tabletin, voivat käyttää sisäänkirjautumisessa olemassa olevaa Apple ID:tä.) Apple ID on keskitetty sisäänkirjautuminen kaikille Applen palveluille kuten App Storeen ja iCloudiin.

3. Ota käyttöön iCloud

Kun Apple ID -tili on luotu, käyttäjiä ohjeistetaan ottamaan käyttöön iCloud. Tämä ominaisuus varmuuskopioi kuvat, videot, viestit ja kaikki käyttäjän asetukset. iCloud -avainnipun käyttöönotto tallentaa salasanat turvallisesti pilveen, josta ne ovat samalle käyttäjälle saatavilla kaikilla Applen laitteilla.

4. Opi miten App Storessa navigoidaan

Kun uuden iPhonen asennus on valmis, seuraava vaihe on ladata kaikki tarpeelliset sovellukset App Storesta. Äskettäin uusitussa iOS 11 -käyttöjärjestelmässä sovelluskaupassa on intuitiivinen hakutoiminto, joka auttaa käyttäjiä löytämään tuntemansa sovellukset sekä osio, joka esittelee suosittuja ja hyödyllisiä muita sovelluksia.

5. Aloita iTunesin käyttö

Hyödyntääkseen kaikkia iPhonen multimediaominaisuuksia, käyttäjät voivat käyttää Apple ID:tä kirjautuakseen myös iTunesiin musiikki- ja elokuvasisältöjen pariin. Sisältöpaljoudessa navigointi voi olla haastavaa, mutta kuten App Storessakin, iTunesissa on kätevä hakutoiminto ja osio ”suosituksille”. Jatkuvalla käytöllä kauppa oppii käyttäjän mieltymykset ja suosittelee musiikkia ja elokuvia, jotka sopivat käyttäjän mieltymyksiin.

Tutustu tällä hetkellä myynnissä oleviin Applen puhelimiin ja puhelimien lisätarvikkeisiin DNA:n nettikaupassa.

Avainsanat:

Apple Android laitteet Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä

12/2023 Samu Malmelin

Nopea tarkistuslista hyvään tietoturvaan