Blogit

Uutta potkua riistakameroihin

Riistakamerat lähettävät entistä laadukkaampaa videokuvaa käyttäjän älylaitteeseen tai tietokoneelle. Uusimmat mallit mahdollistavat myös monipuolisen etäkäytön pilvipalvelun kautta. DNA:n huippunopea datayhteys päästää uuden sukupolven kamerat oikeuksiinsa.

Riistakameroiden suosio perustuu niiden monikäyttöisyyteen. Eläinhavaintojen lisäksi kamerat ovat korvaamaton apu kiinteistöjen, mökkien, veneen tai työmaan valvomisessa – vuorokauden ympäri ja kameran käyttäjän sijainnista riippumatta. Riistakamera on hyvä tapa saada tietoa esimerkiksi hirvien liikkeistä ja kannan kokoonpanosta. Kamera asetetaan usein nuolukiven läheisyyteen, jolloin vierailijat tallentuvat kuviin. Metsästäjät voivat hyödyntää tietoja jahtitaktiikan laatimisessa. 

Riistakameroiden kerma

Uovision 785-3G Gen5 edustaa todellista riistakameroiden kermaa. Peräti 12 megapikselin Full HD -kamera pystyy valokuvien lisäksi lähettämään jopa 20 sekuntia kestävää videomateriaalia. Etäkäytön ominaisuudet tekevät kameran hallinnasta huoletonta ja sujuvaa.

Uovision 785-3G+ Cloud -mallilla tallennetut kuvat ja videot latautuvat sulavasti ilmaiseen LinckEazi-pilvipalveluun. Sama pilvipalvelu toimii myös helppona komentokeskuksena kameran etäkäyttöön.

Edellä esitellyt mallit löytyvät DNA:n valikoimasta ja käyttävät 3G-verkkoa. Vuoden 2019 aikana DNA:n riistakameravalikoima kasvaa uusilla 4G-malleilla.

Kamera lähettää täysikokoiset kuvat reaaliajassa sähköpostiin tai pilvipalveluun.

Uusi huippuyhteys

Riistakameroiden kuvaama HD-tasoinen videomateriaali vaatii liittymältä entistä enemmän nopeutta sekä luotettavuutta myös vaativissa olosuhteissa. Riistakameraan suositellaankin nopeamman nettiyhteyden 4G-liittymiä, jotta käyttäjä saa lähes reaaliaikaisesti korkeatasoista videokuvaa, kun alueella tapahtuu. 

Uusi DNA Laitenetti Plus -liittymä tukee kameroiden ja erilaisten hälytyslaitteiden vaatimusten lisäksi jahtikoiran tai muun koiraseuralaisen tutkapantojen puhe- ja paikannusominaisuuksia.

DNA Laitenetti Plus -liittymän kuukausihinta on 9,90 euroa. Jos asiakkaalla on jo käytössä DNA:n puhelinliittymä tai laajakaista, Laitenetti Plus -liittymän saa keskittämisetuhintaan 4,90 €/kk. DNA:n valikoimista löytyy myös kevyempään käyttöön ja laitteiden etäohjaukseen hyvin sopiva liittymä DNA Laitenetti, jonka hinta on 4,90 €/kk, keskittämisetuhinta vain 0,90 €/kk. Lue lisää: dna.fi/laitenetti

Avainsanat:

ympäristö laitteet Teknologiaa ja tekoälyä

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

Blogi
2/2024 Mikko Valtonen

Näin lomailet huoletta - 10 vinkkiä huolettomaan ulkomaanreissuun

Blogi
1/2024 Jussi Tolvanen

Älylaitteet opettavat, mutta myös tuovat haasteita oppimiseen

1/2024 Artikkelien toimitus

Näin saat puhelimen kestämään paremmin pakkasta – 5 niksiä

12/2023 Samu Malmelin

Nopea tarkistuslista hyvään tietoturvaan