Uudistunut kännykkätunnistuspalvelu julkaistaan pian – näihin tarpeisiin uusi Mobiilivarmenne vastaa

Uudistuva Mobiilivarmenne tarjoaa suomalaisen vaihtoehdon turvalliseen sähköiseen kirjautumiseen pankkitunnistautumisen ja sosiaalisen median tunnusten rinnalle. Lainmukaisen vahvan tunnistautumisen lisäksi Mobiilivarmenteen avulla voi jatkossa kirjautua palveluihin näppärästi ilman salasanoja. Luotettava ja nopea kännykkätunnistus vastaa digitalisoituneen yhteiskunnan tarpeisiin ja suojaa käyttäjäänsä tehokkaasti henkilötietojen kalastelulta.

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian kehittämä tunnistautumisen väline - kotimainen vaihtoehto pankkitunnistautumiselle sekä sosiaalisen median tunnuksilla tapahtuvalle tunnistautumiselle. Mobiilivarmenteen keskeinen hyöty on luotettavuus, sillä se ei ole kytköksissä käyttäjän pankkitileihin tai käyttäjäprofiileihin. Mobiilivarmenteella voi jo nyt kirjautua yli tuhanteen sähköiseen palveluun ja uudistuksien myötä määrä kasvaa edelleen. Uusien ominaisuuksien myötä Mobiilivarmenteesta on tulossa käyttäjämäärältään Suomen laajimmin käytetty tunnistautumisväline.

Kaksi tunnistautumist​apaa kattavat eri käyttötilanteet: tunnistaminen ja kirjautuminen

Mobiilivarmenne tarjoaa edelleen luotettavan, lainmukaisen vahvan tunnistamisen sekä uutena ominaisuutena kevyemmän kirjautumismenetelmän. Tunnistautuminen tapahtuu käyttäjän omalla puhelinnumerolla ja kasvoilla, sormenjäljellä tai tunnusluvulla.

Tunnistamisen avulla voi todistaa henkilöllisyytensä muun muassa sähköisiä allekirjoituksia, viranomaisten kanssa asiointia tai oman yrityksen perustamista varten. Mobiilivarmenteella kirjautumisen avulla voi puolestaan hetkessä luoda tilin tietyn palvelun käyttöön ja kirjautua sisään ilman käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Asiakaslähtöisyys ja digiyhteiskunnan turvallisuus uudistuvan tunnistuspalvelun keskeisiä arvoja

Uusi Mobiilivarmenne on suunniteltu helpottamaan asiointia digitalisoituneessa maailmassa. Riskitön ja helppo kännykkätunnistus on käytännöllinen vaihtoehto, kun sähköistyneet palvelut vaativat käyttäjältä kymmenien eri käyttäjätilien perustamista. Samalla käyttäjä suojautuu parhaalla mahdollisella tavalla identiteettivarkauksilta ja tunnuksien kalasteluyrityksiltä.

Mobiilivarmennetta voidaan käyttää sähköisissä palveluissa, puhelimessa asioidessa, chatissä sekä kivijalkamyymälässä. Palvelua voidaan näissä käyttää muun muassa asiakkuuden, iän tai valtuutuksen todistamiseen. Uudistettu tunnistautumisväline on tänä vuonna koekäytössä operaattorien omissa palveluissa, ja sen saa käyttöönsä omalta puhelinoperaattoriltaan vuoden 2021 puolella.​

Avainsanat:

mobiilivarmenne asiakkaat Teknologiaa ja tekoälyä

Kommentit (2)

Asiakas X
13.11.2020 11:43
Mobiilivarmenne DNA:lla näyttää maksavan 2€/kk. Mm. Telialla se kuuluu liittymän hintaan automaattisesti.
THe
06.03.2021 18:24
Mobiilivarmenteen aktivointi ei onnistunut. Kehoitti ottamaan yhteyttä liittymän omistajaan eli minuun - sitten ei neuvonut mitä pitää tehdä sen jälkeen!

Tuoreimmat artikkelit ja blogit

5/2022 Artikkelien toimitus

Elämä on sitä mihin aikamme käytämme

5/2022 Samu Malmelin

Näin saat netin toimimaan myös mökillä

Mökkeillessäkin on kiva nauttia toimintavarmasta nettiyhteydestä
5/2022 Helena Vartiainen

Tutut turvallisuusohjeet tehoavat uusiinkin pöpöihin 

Outojen linkkien avaamatta jättäminen ja sovellusten lataaminen vain virallisista sovelluskaupoista ovat monelle tuttuja turvallisuusohjeita. Niiden noudattaminen säästää monilta harmeilta.
4/2022 Samu Malmelin

DNA tutki: Vinkit lapsen puhelimenkäytön yleisimpiin huolenaiheisiin

Kokosimme vastauksia niistä lapsen puhelimenkäyttöön liittyvistä asioista, jotka askarruttivat eniten koululaistutkimukseen osallistuvia vanhempia.